Jak si tygři v Praze zuby vylámali.

Softball: Během prodlouženého víkendu 22.-24. září se hráči a hráčky SK Hit Opava vypravili do Prahy na mistrovství České republiky do 11 let v softballu. Už samotná cesta na toto mistrovství nebyla vůbec lehká, protože díky paralelně hraným soutěžím baseballu museli vynechat některé turnaje a účast na MČR si vybojovat v kvalifikaci, kterou naštěstí s přehledem vyhráli. Ambice realizačního týmu byly velmi vysoké a po vítězství na poháru ČR byla cílem jednoznačně medaile.

Zápasy ve skupině nám vyšly nádherně a po úvodní prohře s Piranhas Beroun jsme všechny zápasy vyhráli a v některých jsme dokonce mohli trošku upustit a nechat zahrát i naši lavičku. Ve skupině jsme skončili druzí a do čtvrtfinále jsme tak nastupovali proti celku Pasos Pardubice, který jsme ve finále poháru dokázali porazit. Byli jsme za to hodně rádi, vyhnuli jsme se tak baseballovým týmům, které tuto soutěž hrají a ze kterých jsme měli velké obavy. Zápas nám bohužel vůbec nevyšel a po několika hloupých chybách v obraně i útoku jsme zaslouženě prohráli 1-8. Soupeř nám víc než bohatě vrátil prohru z finále poháru a veškeré naše medailové naděje tak vzaly za své, bylo to play-off a nebyla šance na opravu. Škoda, že zápas ovlivnila nedisciplinovanost našich fanoušků/rodičů, který narušovali jeho začátek i průběh a odváděli pozornost dětí i koučů od hry samotné. Zbytek turnaje jsme pak pojali rozvojově, lavička hrála plně a i hráči základní sestavy si vyzkoušeli posty, na kterých stáli poprvé v životě a vedlo to k mnoha zábavným situacím a zážitkům.

Na tento turnaj jsme tým připravovali přes tři roky, být 7 z 36 týmů z ČR, které soutěž hrály je papírově fajn, ale stejně je škoda, že tak šikovný tým, jaký nyní máme, nedokázal vybojovat cenný kov. Měli jsme letos na bednu a stálo nás ji pár hloupostí. Snad ještě nějakou medaili letos přidáme, tým na to rozhodně má a baseballové soutěže oblasti jsou v play-off části a máme dobře našlápnuto.

Opavu reprezentovali: Baďura Dominik, Baďurová Simona, Blaga Kryštof, Cupal Matěj, Hrbáč Lukáš, Chovanec Jakub, Koniorová Viktorie, Blažek Vojtěch, Mateřanka Rudolf, Škývara Vítek, Půdová Vanda, Rippel Maxmilián, Salát Dominik, Mateřanková Ester pod vedením Zdeňka Mateřanky, Alexandry Mateřankové, Radka Půdy a našich nejúžasnějších dětských trenérek a reprezentantek ČR Anny a Jindřišky Mateřankových.

You may also like...