Semifinálové zápasy U11 s Arrows Ostrava

První dvě říjnové neděle se odehrávaly baseballové semifinálové zápasy v kategorii do 11 let regionu Východ. Po dvou skvělých výhrách nad Orlovou se mladí Opavané v těchto zápasech střetli s protivníky Arrows Ostrava a od začátku se vědělo, že se bude jednat o zcela jiný level hry a velmi náročné zápasy, kdy každý získaný bod pro opavskou „Udesítku“ bude vlastně úspěch. Žádný z opavských hráčů věkem nepatří do této kategorie a hrají ji letos víceméně na zkušenou.

V prvním zápase dostala Hiťata na domácí půdě od Šípů pořádnou nakládačku a na opavské střídačce bylo neveselo truchlivo, neboť se prostě nedařilo a po dvou hodinách marného boje s pálkou se nakonec utrápeným tygrům oddechlo, že alespoň v poli se jim podařilo několik autů a nedostali tak ve skóre plný ranec. Na odvetný zápas se pak jelo další neděli do Ostravy, kde zrovna probíhaly finálové zápasy mužů i žen, a dokonce svítilo a hřálo slunce, které vlilo opavským tygříkům krev do žil. Vědělo se, že na výhru proti silnějšímu soupeři asi ani tentokrát nedosáhnou, ale na pálce i v poli nastoupil tým s cílem odehrát co nejlepší zápas. A rozhodně se tentokrát neměli za co stydět. Obránci bránili mnohem lépe a udělali spoustu autů, a dokonce se povedly i čtyři opavské doběhy a tak rozhodující semifinálový zápas skončil 11:4 pro Arrows.

Doufejme, že HIT bude stejně bojovně soupeřit v závěrečných duelech s Šumperkem o třetí místo, protože pokud bude hrát se stejnou vervou, tak věříme, že to i zacinká. Skvělým ukončením baseballového nedělního dopoledne pak byl přátelský zápas s Arrows, kdy se týmy promíchaly a děti si tak zahrály s novými spoluhráči a sledování dvou mistrovských utkání, která zrovna v Ostravě probíhala.

HIT kaučovali Zdeněk Mateřanka a Radek Půda, dagaut měly na starosti Saša Mateřanková a Zuzka Světlíková, a hráči nastoupili v sestavě: Baďura Dominik, Blaga Kryštof, Blažek Vojtěch, Cupal Matěj, Hrbáč Lukáš, Chovanec Jakub, Koniorová Viktorie, Mateřanka Rudolf, Půdová Vanda, Světlík Daniel, Škrobánek Matěj a Škývara Vítek.

You may also like...