Bouřlivá utkání na Hliníku

Ve středu 5.6. se odehrály 2 domácí zápasy oddílu SK HIT Opava. Opavské naděje odehrály zápasy v rámci ligy do 11 let. V této sezoně se týmu velmi daří a tato utkání byla soubojem o 3. místo v tabulce. To by nebylo jarní počasí, kdyby nám nepřipravilo pořádné překvapení.

V prvním utkání jsme byli v zápise vedeni jako domácí, a tak jsme šli do obrany. Naší startující nadhazovačkou byla Jindřiška Mateřanková, který si se svou rolí dobře poradila. Hosté byli velmi disciplinování na pálce a plnili útočné úkoly trenérů. I my jsme se snažili hrát agresivní hru. Jindra házela velmi dobře a rychlé míče střídala s technickým nadhozem (tzv. change upem). Dalším nadhazovačem byl Tomáš Hübsch, který odvedl dobrou práci na kopci. V poslední směně začalo nejdříve kapat, a pak kolem nás létaly blesky. Některé byly opravdu blízko, a tak se muselo utkání přerušit. Za 40 minut déšť přešel a trenéři a rodiče se jali upravovat hřiště, aby bylo regulérní. Společnými silami se nám podařilo hřiště opravit, což se nedá říct o výsledku utkání. V poslední směně jsme měli dohrávku, jelikož jsme domácím týmem, a bohužel jsme ji vůbec nezvládli. Klasik Frýdek-Místek vyhrál o 2 body ve velmi napínavém utkání.

Na programu bylo druhé utkání, které se odehrálo v pozdějších večerních hodinách. V tomto zápase jsme byli vedeni jako hosté a šli jsme nejprve pálit. První 2 směny nám vyšly na jedničku a dobře jsme plnili útočné úkoly. Vedli jsme 4:0 a nic nenasvědčovalo, že bychom měli toto utkání ztratit, ale ukázalo se, jako je baseball nevyzpytatelný. Nejprve se na našem kopci představil Tomáš Hübsch a poté jej vystřídal jeho bratr Marek Hübsch. Utkání se chýlilo ke svému konci a začaly se dít věci. Klasik začal tlačit a naše obrana dělala spoustu chyb. Frýdku se podařilo dostat na stav 3:4 z pohledu domácího týmu. Frýdečtí běžci obsadili mety a přinutili naše hráče k rozhodující chybě. Stav utkání byl srovnán na 4:4 a šlo se prodlužovat. Klasik vystřídal nadhazovače a na kopec se dostal hráč, který měl velké problémy s kontrolou strike zóny. Do jisté míry jsme tyto nepřesnosti využili, ale mohli jsme z této taktické výhody vytěžit více. Trenéři poslali na kopec Dana Večerka, který měl utkání doházet. Bohužel se nám nepodařilo chytat míče do rukavic a utkání jsme nezvládli dohrát. V tomto zápase jsme prohráli o 1 bod, ale byli jsme velmi blízko vítězství. Tato prohra nás sice velmi bolí, ale může nás posunout dál.

Opavská soupiska proti F-M:

Jindřiška Mateřanková, Dan Večerek, Tomáš Hübsch, Anna Mateřanková, Kristýna Vilímcová, Marek Hübsch, Adéla Poledňáková, Tereza Malá, Lukáš Krybus, Aneta Hlávková, Prokop Hanák, trenéři Poledna a Poledňák.

Zároveň bych chtěl poděkovat všem, kteří byli na hřišti a pomáhali. Bufet opět dobře fungoval a byla i krásná divácká atmosféra. Děkuji i rozhodčím, kteří to s námi měli těžké. Pevně věřím, že příště to bude jiná HITparáda!

HIT jede!

You may also like...