Hit Opava U9 se předvedl na turnaji v Orlové

Na 1. turnaj venkovní sezóny v kategorii U9 se jelo do Orlové. Hrálo se na umělém trávě místního fotbalového hřiště, atmosféra byla přátelská, počasí přálo, a tak si naši hráči i diváci, jak se patří, užili.

Opavští borci se střetli s Klasikem Frýdek-Místek, Skokany Olomouc a s novým týmem Cannibals Šumperk. V útoku se nám dařilo, mile překvapila Simona Baďurová, která si tentokrát vzala těžší pálku, opřela se do toho, a její bomby létaly až do zadního pole. Krásné odpaly měli i Lukáš Hrbač a Ester Mateřanková. V obraně jsme opět využívali rotací, tj. hráči hrají v každém utkání jiný post. Na první metě výborně chytal Prokop Vavrečka. Skvělým zákrokem se blýskli Robert Pospíšil jako třetí metař, a kečr Lukáš Hrbač, kteří dokázali zahrát tečovací aut na domácí metě. Ve třetím zápase se Robertovi Pospíšilovi povedl téměř homerun. Jeho daleký odpal ale letěl mimo výseč hřiště, foul ball, a nebyl tudíž platný.

Trenér Zdeněk Mateřanka říká: „V této věkové kategorii nám jde především o to, aby si děti vyzkoušely různé herní situace, naučili se strategii běhu po metách, a hodně pálili. A to naše Hiťata splnila na výbornou!“

Za Opavu hráli: Simona Baďurová, Lukáš Hrbač, Jan Chovanec, Ester Mateřanková, Robert Pospíšil, Adam Semera, Prokop Vavrečka.  

You may also like...