Kachny letí do nebe – druhé místo po základní části soutěže v ČR.

Softball Superliga žákyň – U13

V Ostravě se v sobotu a neděli 3. a 4. října konal nadstavbový turnaj celostátní soutěže superligy zakyň. Turnaj byl určen pro nejlépe umístěná družstva po základní části z obou divizi Morava a Čechy. Nominovala se družstva pražské Krče (Eagles Praha), ostravských (Arrows), opavského Hitu a Piranhas Beroun. Sobota probíhala, řekl bych standardně, nervozita z kvalitního pražského celku udělala své a hned v první směně jsme po sérii hrubek v obraně dostali maximální nadílku šesti bodů. Nevzdali jsme se a zápas tak nakonec skončil 6-7. Srovnávací bod byl blízko, ale již nebylo v našich silách ho získat. Každopádně tato srdnatost se nám v neděli bohatě vyplatila, ctěte dále.

Další soupeř z Ostravy využil našeho rozpoloženi po těsné prohře a deklasoval nás poměrem 3-11. Neděle už byla z jiného soudku, na úvod holky při rozcvičce naladily na TikTok a předvedly několik úžasných sestav a hned v prvním zápase jsme favorizovanému pražskému celku porážku vrátili (9-4) a s očekáváním šli na našeho oblíbeného soupeře z Ostravy. Bohužel, historie se opakovala. Holky se srdnatě rvaly o výhru, a ještě v půlce zápasu vedly, nicméně pak došlo k opakování něčeho, co už se nám jednou ve finále naší soutěže přihodilo a zápas nabral velmi nefér směr. Bylo mi jich líto, ač jsem se je snažil bránit, jak jsem mohl, nebyl jsem úspěšný a po zápase jsem se jim z daného vývoje aspoň snažil dát poučení do budoucnosti.

Ani tento nepříjemný zážitek však nemohl zkazit naši radost. Výkon byl parádní, výsledek úžasný, umístili jsme se na druhém místě v ČR po základní části soutěže. Jsem velmi pyšný, že se oddíl z malé Opavy poměřuje úspěšně s velkokluby České republiky, a to s týmem s věkovým průměrem pod 11 let v soutěži třináctiletých. Jsme v soutěži první rok a na tento výsledek bych si před sezonou nevsadil pětník.

Dovolte mi výzvu nakonec. Softball je úžasný kolektivní sport pro holky. Máme velmi kvalitní tým směřující na mistrovství ČR s cílem jej příští rok vyhrát. Potřebujeme kádr doplnit dívkami ročníku 2008 a 2009, uplatnění najde až deset dívek. Přijďte si vyzkoušet tento úžasný olympijský sport pod vedením mistra ČR a Evropy. Informace o oddíle najdete zde na našem webu.

Opavu reprezentovaly: Kroupová Emma, Poledňáková Adéla, Mateřanková Jindřiška, Mateřanková Anna, Malá Tereza, Hudeček Matylda, Tyzio Agata, Aneta Hlávková, Vilimcová Kristýna, Amélie Leifertová, Ema Kubová podvedením trenérského dua Zdeňka Mateřanky a Petra Poledňáka.

You may also like...