Předposlední zápasy Winter league U13

Poslední zápas základní části U13 se odehrál mezi Hit Opava a Arrows Ostrava, kde začínal na pálce Hit a Arrows v poli. Ze začátku se našim Tygrům moc nedařilo. V první směně začal házet Dominik Baďura a na pozici catcher chytal Rudolf Mateřanka. Ze začátku se Dominikovi nedařilo trefovat do strike zóny, byly 2 mety zdarma, za chvíli byl Dominik přesnější a přesnější, přidal i strikeout, ale hitem do zadního pole vedli Arrows po 1. směně 2:0. Ve druhé směně scházel Tygrům kousek, aby zabodovali. Byla obsazena 1. a 3. meta, už byly dva outy, ale zase nic – Hit Opava bez bodu. V dohrávce 2. směny Opava ubránila s nulou. Ve třetí směně se Hitu nepodařilo skórovat, Arrows přidali 4 body a vyhráli 6:0 nad Hitem.

K prvnímu zápase čtvrtfinále pak nastoupila hiťácká U13 proti týmu MSK Snails Orlová. Tým protihráčů byl notně oslaben, a proto u nich musel neplánovaně hostovat opavský borec Vítek Škývara. Týmu Orlové pomohl mimo jiné pěkným příhozem z druhé na domácí metu, a tím pomohl zařídit soupeři jeden z outů. Po většinu zápasu ale kralovali na hřišti naši baseballisté a utkání dovedli ke zdárnému vítězství 9:0. Opavští borci předváděli svým fanouškům parádní podívanou. Lahůdku pro divácké oko předvedla Vanda Půdová, kdy překvapila soupeřova běžce na druhé metě – ten se od mety příliš vzdálil a ve správný okamžik přihodila míč spoluhráči Lukáši Hrbačovi, který již s přehledem soupeře tečí vyoutoval. Tým opavských baseballistů se tak s přehledem postoupil do čtvrtfinále, kdy 17. března budou bojovat o medaile.

Opavu reprezentovali: Dominik Baďura, Kryštof Blaga, Vojtěch Blažek, Matěj Cupal, Lukáš Hrbáč, Jakub Chovanec, Rudolf Mateřanka, Daniel Půda, Vanda Půdová, Jan Sobotík, Vítek Škývara pod vedením Filipa Cupala, Radka Půdy a Zdeňka Mateřanky. 

You may also like...