Baseballisté HIT Opava U13 zvítězili v sérii o 3. místo

V půlce října jsme rozehráli, jako favorité série (hrané na 2 vítězství), závěrečné boje o celkově třetí místo v soutěži U13. Pátek 13. října byl pro nás pozitivním baseballovým dnem, když jsme si na hřišti Cannibals Šumperk došli pro zasloužené vítězství 13:6.

Po první bezbodové směně jsme zabrali a čtyřmi body utekli soupeři. Celý tým hrál od začátku zodpovědně, pálili jsme a minimálně chybovali v obraně. Po vystřídání nadhozu, kdy se chvíli nedařilo, se soupeř dotáhl na rozdíl 3 bodů. Poté jsme ovšem opět zabrali, a i díky dalšímu letošnímu homerunu Ondry Kožiala jsme soupeře definitivně zlomili a první krok jsme měli úspěšně za sebou.

21. října jsme přivítali stejného soupeře na svém hřišti Na Hliníku s cílem ukončit sérii hned v prvním zápase. Tentokráte kladl soupeř tuhý odpor – nejdříve se Cannibals ujali vedení, my hned skóre otočili, hosté vzápětí vyrovnali na 2:2. Na pálce se nedařilo tak jako obvykle, ale snad i díky tomu šlo o velmi pohledný zapas se spoustou líbivých herních situací. Šumperk se opět ujal vedení, ale po prvním homerunu sezóny Dana Půdy jsme vyrovnali a nastartovali se k trháku – soupeři jsme odskočili do vedení 9:4. V poslední směně nám stačilo udržet alespoň jednobodový náskok, což se v nervózním závěru nepovedlo a soupeř srovnal! My jsme však měli dohrávku směny – stačil jeden bod a vítězství v zápase i sérii bylo naše. To se nakonec povedlo a my mohli slavit.

V celé sezóně, kdy jsme nastupovali s kolektivem třinácti, dvanácti a jedenáctiletých hráčů, vlastně nakonec i desetiletých nadějí, se smíšeným týmem holek i kluků, potrápili jsme favority z Ostravy a Frýdku-Místku a nakonec jsme brali zasloužený pohár za 3. místo. Hlavně to ale byla zábava!

Za SK HIT Opava nastoupili:

Jan Sobotík, Rudolf Mateřanka, Daniel Půda, Ondřej Kožiál, Matěj Cupal, Vanda Půdová, Ema Latková, Dominik Baďura, Dominik Salát, Jakub Chovanec, Prokop Grygar, Vítek Škývara, Lukáš Hrbáč, Viktorie Koniorová

Trenéři: Filip Cupal, Gabriela a Radek Půdovi

You may also like...