Soutěž v hodu do dálky základních škol okresu Opava – Házej jako Bára s Modelem 2023

Baseballový a softbalový oddíl SK HIT Opava uspořádal za podpory města Opavy, České baseballové asociace a České unie sportu soutěž v hodu do dálky pro žáky základních škol okresu Opava. Jednalo se již o sedmý ročník a zapojilo se do něj 1992 dětí z 18 základních škol.  

Soutěž byla vyhodnocována na úrovni jednotlivců i škol, nejlépe házející se 26. května utkali na našem hřišti v okresním finále, kde byla akce obohacena o různé dovednostní disciplíny, včetně hodu na radar, odpalování míčků z nadhazovacího stroje, chytání míčků ze vzduchu, nafukovací atrakce a přítomnosti baseballového maskota.  Ocenili jsme nejlepší trojice chlapců a dívek z ročníků narození 2008-2011, 2012-2013 a 2015-2016 a dále jsme v rámci okresu Opava vyhodnotili nejdále házející školu okresu, kde se započítávalo deset nejlepších hodů dětí z každého ročníku narození. Každé z 1992 dětí dostalo drobnou cenu a sladkost. Vítězové okresního finále pak volnou vstupenku na říjnové mistrovství Evropy v baseballu v Ostravě. Každé dítě účastnící se okresního finále dále náramek baseball Czech a kartičku basebalových hvězd ČR.

Výsledky soutěže si můžete prohlédnout ZDE…

Vítězná ZŠ Mařádkova překonala loňský rekord o 200 metrů a dosáhla vzdálenosti 2759 metrů, čímž si zajistila putovní pohár pro vítěze pro rok 2023.

Akce se velmi vydařila a děti si ji užily. Doufáme, že přiláká další děti do našeho oddílu. Baseball a softbal jsou považovány za herní formu atletiky, kde se hází, odpaluje, sprintuje a chytá, a to vše v kontextu různých herních situací v obraně i útoku. Pro zájemce o baseball (mužskou olympijskou disciplínu) a softbal (ženskou olympijskou disciplínu) sdělujeme, že informace o spolku SK HIT Opava jsou k dispozici na webové stránce www.hitopava.cz. Přijďte si nezávazně vyzkoušet tento sport, který je vhodný pro všechny děti narozené v roce 2008 a mladší, které mají chuť se bavit pohybem. Rodiče jsou rovněž vítáni a aktivně se mohou zapojit do tréninku.

You may also like...