Kachny si první venkovní turnaj užily!

Softball, Superliga kadetek

První zápasy letní sezóny odehrály opavské Kachny v krásném sportovním areálu Arrows Ostrava. Turnaj se konal ve dnech 30. dubna-1. května 2022, a i když Kachny nastoupily proti o 2 roky starším soupeřkám, mezi konkurencí z Čech a Moravy se neztratily. V kategorii Kadetek U16 hrají naše děvčata první rok, rozkoukávají se, a sbírají cenné zkušenosti do dalších sezón.

V prvním sobotním zápase poměřily síly s tradičním soupeřem z Arrows Ostrava. I přes kvalitní nadhoz Jindřišky Mateřankové, které sekundovala jako kečr Kristýna Klára Kuchaříková, se nepodařilo Kachnám prolomit obranu dobře bránících soupeřek. Navíc naše polařky udělaly pár chyb v obraně, a zápas skončil 0:8.

Ve druhé zápase se Opavanky utkaly vůbec poprvé s týmem HSM Trutnov. Na nadhoz se za náš tým postavila Anna Mateřanková, jako kečr jí výbornými zákroky podporovala Kristýna Vilímcová. Kachny tentokrát zabojovaly, několikrát se dostaly úspěšně na mety a byly z toho 2 cenné body. Nebýt drobného zaváhání naší obrany v zadním poli, mohlo být skóre ještě lepší. Opava – Trutnov 2:6.

V posledním sobotním zápase proti celku Sabat Praha už byly Kachny řádně rozpumpované, nezalekly se soupeřek, a svedly vyrovnanou bitvu, která nakonec skončila těsným výsledkem 1:2.

V neděli se bojovalo o konečné umístění v turnaji. Kachny se dobře vyspaly a svižně naletěly do pole proti týmu Tempo Praha. Na nadhozu se střídaly opět Anička a Jindřiška Mateřankovy, kečrovaly Adéla Poledňáková a Kristýna Vilímcová. Zápas byl velmi napínavý, týmy byly vyrovnané, po první směně vedlo Tempo o jediný bod 2:3. Ve druhé směně Kachny nasadily turbomotory, excelovaly na pálce a nasázely soupeřkám 6 bodů v řadě! Konec zápasu si již naše hráčky pohlídaly a nenechaly si své vedení vzít. Opavanky vítězily nad pražským týmem skvělým výsledkem 9:6.  

Za tým SK HIT Opava nastoupily: Aneta Hlávková, Eliška Jamnická, Emma Kroupová, Kristýna Klára Kuchaříková, Amálie Leifertová, Anna Mateřanková, Jindřiška Mateřanková, Adéla Poledňáková, Elen Slavíková, Markéta Šimečková, Agatha Tyzio, Kristýna Vilímcová.

V kaučování se střídali trenéři: Petr Poledňák, Petr Kuchařík a Zdeněk Mateřanka

Naše slezské Kachny opět ukázaly, že mají v celorepublikových soutěžích v softballu vybudováno pevné postavení, budí u protivnic respekt, a zatápějí i starším soupeřkám z pražských velkoklubů. Budeme jejich skvělé sportovní výkony nadále sledovat.

Soutěž Kadetek U16 je seriál turnajů putující po celé republice. Zveme opavskou veřejnost na 4. turnaj této série, který se uskuteční 27.-28. srpna v Opavě v areálu Hliník na Staré silnici.

Stále probíhá nábor do týmů Zajíců (5-7let), Tygrů (8-10 let), Kachen (11-14 let), a baseballistů (11-15 let) zveme všechny podnikavé dívky, i chlapce,  kteří by si chtěli tento napínavý kolektivní sport vyzkoušet, první měsíc trénování je zdarma!

Kontakt na hlavního trenéra: materanka@volny.cz, tel.: 777579060

Opavskému softballu a baseballu zdar!!!

You may also like...