MALÍ OPAVŠTÍ BASEBALLISTÉ BOJOVALI NA ZIMNÍM TURNAJI U9

V sobotu 14. 1. 2023 se konal v krásném prostředí Sportovní haly Slezského gymnázia první letošní turnaj kategorie U9. Za náš oddíl SK HIT Opava nastoupilo proti soupeřům z Ostravy, Frýdku-Místku a Orlové celkem 10 dětí. Přestože naše nejmenší Hiťata bojovala proti celkově starším protivníkům, holky a kluci z Opavy se nezalekli a srdnatě s většími dětmi poměřili síly. Zvláště na pálce se domácím dařilo, takže opavská Hiťata nasázela soupeřům několikrát nejvyšší možný počet bodů ve směně. V obraně ještě bylo znát, že prudké odpaly starších dětí dělají našim problémy, a tak máme motivaci do dalších tréninků.

Celý turnaj se nesl v přátelské atmosféře, všichni účastníci dostali na závěr sladkou odměnu, protože v této dětské kategorii nehrajeme na výsledky, ale na dobrý sportovní výkon, zápal a bojovnost. Baseball a softball v dětských kategoriích má společnou přípravu, holky a kluci hrají dohromady, ve hře se navíc uplatní všechny typy postav – sport je vhodný pro každé šikovné dítko, či sourozenecké dvojice. Více informací k tomuto atraktivnímu kolektivnímu sportu se dočtete na stránkách www.hitopava.cz.

Město Opavu reprezentovali: Eliška Hübschová, Nina Světlíková, Ester Mateřanková, Simona Baďurová, Alexandra Bezecná, Ondřej Böhm, Jakub Sobotík, Lukáš Hrbač, Jakub Chovanec, Jan Chovanec, děti koučovaly Nika Bezecná, Zuzana Světlíková a Alexandra Mateřanková. 

You may also like...