Bronzový Super Cup U10 v Orlové

Ve středu 1.5. proběhl první venkovní turnaj kategorie U10. Do Orlové se sjelo 5 týmů z moravskoslezské ligy. Jednalo o úvodní turnaj, který byl přípravou na Stříbrný Super Cup U10, který proběhne ve Frýdku-Místku. Náš tým přijel do Orlové s nováčky a pro většinu dětí to byl první venkovní turnaj. Nezkušenost se ukázala v prvních utkáních, ale pak už jsme předváděli konzistentní výkony.

Do prvního utkání jsme nevstoupili v dobrém tempu. Klasik Frýdek-Místek dobře pálil a v poli hrál famózně. Nedařilo se nám prolomit tuhou obranu Klasiků, a tak jsme v úvodním zápase tahali za kratší konec. Nejmenší a nemladší hráčka otevřela skoré a ukázala cestu k bodům. Arrows Ostrava byli naši druzí soupeři. Scénář se opakoval a moc se nám nevedlo. Ostravský tým hrál velmi dobře a nepouštěl nás vůbec do hry. I v tomto zápase se nám nepodařilo zvítězit.

Pořádající oddíl MSK Orlová byl náš třetí soupeř. V tomto utkání jsme se vzepjali k odporu a hráli jsme velké utkání. Krásně jsme pálili a běhali jsme po metách. I v poli se nám dařilo a nedávali jsme orlovskému celku žádnou šanci. Střídali jsme se rychle na pálce a bodovali jsme takřka z každé rozehry. V tomto zápase se nám podařilo zvítězit a dobře se nabudit do další hry.

Poslední zápas na turnaji byl tím nejdůležitějším. Naším soupeřem byla Olomouc. Utkání bylo zpočátku vcelku vyrovnané a obrany převyšovaly před útokem. V druhé části utkání nám Skokani odskočili vinou individuálních chyb v obraně. My jsme, ale nesložili zbraně a začali jsme bojovat. Dva naši hráči odpálili inside park homerun (tj. běžecký homerun) a přiblížili nás k vítězství. Olomouc však měla dohrávku a na pálce byli velmi úspěšní. Utkání skončilo 5:3 pro hanácký celek.

Celkově jsme se umístili na 4. místě. Ačkoliv se jednalo o první venkovní turnaj a některé děti hrají jen pár měsíců, tak musím říci, že jsme dobře reprezentovali náš klub. Do dalšího turnaje potřebujeme větší klid v rozehře a více štěstí.

Sestava SK HIT Opava:

Ondřej Kožiál, Kristýna Vilímcová, Jan Sobotík, Dominik Richta, Agata Tyzio, Daniel Večerek, Jakub Leifert, Ewa Tyzio, Tobiáš Malý, Amálie Leifertová, Lukáš Molnár, trenéři: Romana Synková, Radek Večerek, Adam Kožiál a Martin Poledna.

HIT jede!

M.

You may also like...