Softball – opavské naděje dosáhli nejlepšího umístění v historii

Hit Opava, opavský baseballový a softballový oddíl, se díky vynikajícím výsledkům v dlouhodobé soutěži kvalifikoval na mistrovství ČR v softballe v kategorii do jedenácti let. Tuto soutěž v ČR hraje 30 týmů a na MČR postoupilo týmů 16.

Samotný postup mezi nejlepších 16 byl před sezonou naším cílem a byli jsme hrdi na to, že se nám jej podařilo naplnit. Nevěděli jsme, do čeho jdeme, v soutěži jsme startovali poprvé. Jak to dopadlo? Přímo neuvěřitelně.

Už ve skupině jsme prokázali svou sílu, když jsme porazili pražský Sabat 9-5, Kunovice 20-1 a Pardubice 17-4. Vybojovali jsme si tak přímý postup do čtvrtfinále, kde jsme v napínavém utkání plném emocí obrátili zápas s Brnem a po výsledku 13-12 postoupili mezi nejlepší čtyři celky. Turnaje se účastnily týmy z celé ČR a v semifinále se Hit Opava mající jen dětskou složku vyhříval ve společnosti tři pražských extraligových velkoklubů. Jen pro ilustraci náš semifinálový soupeř má patnáct krát širší členskou základnu a na tento turnaj vybíral 15 hráčů z 60, našich jedenáct statečných však svou kůži nedalo zadarmo.

Semifinále bylo velmi dramatické a skóre se přelívalo z jedné strany na druhou. Soupeř byl velmi nervózní, protože do té doby celý turnaj neměl soupeře, do tohoto zápasu obdržel ve 4 zápasech celkem pouhých 7 bodů a najednou prohrávali a byli pod tlakem od neznámých. Bohužel nás velmi poznamenala zdravotní indispozice našeho nejlepšího pálkaře Marka Hűbsche, který ze zápasu musel odstoupit. Po velmi napínavém utkání Opava – Joudrs Praha 9-14. Stále žila naděje na medaili a do zápasu o třetí místo s Tempem Praha jsme šli s jasným cílem. Soupeř měl bohužel obrovskou podporu v hledišti, která ho hnala kupředu a mohutně povzbuzovala. Až mi dětí bylo líto, hrály v tak hlučné, ale velmi férové atmosféře a poprvé hrály o medaili. Chyběl jen malý kousek Tempo – Opava 8-6.

4.místo na MČR je obrovským úspěchem, postavili jsme se těm nejlepším a některé z nich porazili. Získali jsme navíc jednu velmi prestižní individuální cenu – Jindřiška Mateřanková byla zvolena nejlepší pálkařkou turnaje, dala 6 odpalů až za ohrazení – homerunů, z toho jeden byl dokonce grandslam – homerun čtyřbodový. Sklidili jsme mnoho obdivu a pochval v rámci softballové komunity. Měl jsem obrovskou radost, když mne zastavovali bývalí  spoluhráči z extraligy a reprezentace a gratulovali nám, měli radost, že se v Opavě softballu daří a obdivovali  naše výkony. 

Máme v týmu mnoho nadaných dětí a velmi kvalitní trenérskou základnu s extraligovými a reprezentačními zkušenostmi – kde v Opavě děti trénuje mistr  Evropy. Je měsíc náborů, přijďte s dítětem vyzkoušet olympijské sporty baseball a softball, přijímáme děti ročníku 2007 a mladší. Hrajeme kategorie U7, U8, U9, U10, U11. Více informací, fotky, videa, rozpisy tréninků najdete na www.hitopava.cz

Opavu reprezentovali: 

Tomáš Hűbsch, Jindřiška Mateřanková, Kristýna Vilímcová, Lukáš Krybus, Tereza Malá, Marek Hűbsch, Anna Mateřanková, Amálie Leifertová, Adéla Poledňáková, Daniel Večerek a Aneta Hlávková pod vedením trenérů Zdeňka Mateřanky, Matouše Nováka, Radka Večerka a Petra Poledňáka.



You may also like...