Souboj o Mistrovství ČR – Deštivý turnaj v Blansku

V sobotu a neděli 17. a 18. září čekaly opavské kadetky dva dny plné chladna, zimy a softbalového zápolení. Do vzájemných soubojů vstupovalo pět týmů z celé České republiky, které bojovaly o dvě postupová místa na MČR.

Sobota pro naše Kačky byla vcelku příznivá. I přes velmi chladné a deštivé počasí dokázaly naše kadetky na svou stranu získat vítězství nad Tempem Praha. Přesvědčivě zvítězily 10:0 a to nejen díky přesným nadhozům sester Mateřankových, ale i díky dobré a skoro bezchybné hře v obraně. Dokonce se zadařil i obíhaný homerun Kristýně Vilimcové.

Odpolední souboj s Arrows Ostrava nebyl tak vydařený, ale nakonec se Kachnám podařilo dostat na tabuli a daly dva body. Hráčky byly s výsledkem 5:2 spokojené, jelikož Arrowsačky jsou obávaným soupeřem, na kterého ne a ne najít recept na vítězství.

Nedělní ráno s dušičkovým počasím Kachnám zřejmě vyhovovalo a přineslo jim výhru nad Sokol Hluboká 2:1. Druhý nedělní zápas ale vůbec nevyšel. Proti domácím holkám z Olympie Blansko se nedařilo v obraně, kde holky hodně chybovaly, ale ani na pálce jim štěstí nepřistálo. Zdařilé dlouhé hity bohužel vždy skončily v rukavicích obránkyň, a tak tento zápas skončil 0:9 pro domácí hráčky.

Obrovská pochvala patří nováčkovi týmu – Emě Latkové, která se skvěle zavedla na pálce, ale dokonce dokázala pochytat i luft a ve hře se prostě neztratila.

Kačky se na víkendovém mači snažily, ale o 1 bodík jim utekl postup na Mistrovství České republiky. My se ale nedáme a v příští sezóně to všem nandáme!!!!

Kachny v sestavě: Aneta Hlávková, Eliška Jamnická, Ema Latková, Amálie Leifertová, Anna Mateřanková, Jindřiška Mateřanková, Amálie Pflegerová, Adéla Poledňáková, Markéta Šimečková, Kristýna Vilimcová a Agáta Tyzio.

Za koučování děkujeme trenérskému duu Zdeněk Mateřanka a Petr Poledňák a také děkujeme kachním rodičům a kamarádům za fandění a podporu.

You may also like...