Předvánoční tréninky v podání kategorie do 11 let

Vánoce se kvapem blíží a na adventním kalendáři nezbývá mnoho neotevřených okýnek. Nejen proto, ale i z jiných důvodů se trenéři a celý organizační štáb ve spolupráci s rodiči rozhodli pojmout poslední tréninky v roce trochu netradičně. Nápad vznikl na přelomu listopadu a prosince a celá organizace trvala velmi dlouho, ale efekt se dostavil. V současné době je v kategorii U10 a U11 celkem 17 hráčů, a to od 9 do 11 let.

V pondělí 16.12. jsme se všichni sešli v Kylešovicích, kde jsme měli zarezervované 2 bowlingové dráhy. Děti se rozdělily do dvou drah a čtyř týmů a zápolily mezi sebou, ale i s dráhou samotnou. Byla to krásná podívaná a děti se opravdu bavily. Bylo vidět, že jim nechybí správný sportovní duch. I rodiče a trenéři měli šanci se lépe poznat, a tak tato akce splnila účel na jedničku s hvězdičkou. Hodina uplynula jako voda a trenéři museli dle výsledků udělit ceny ve 3 kategoriích (do 9 let, do 10 let a do 11 let). Poté se udělovaly diplomy a další ocenění za celoroční práci dětí. A nakonec nastal sen českých jedlíků… Bylo to jako z pohádky a ubrousek nám prostřel skvělé jídlo i pití. Dále pokračovala volná zábava, kdy jsme hráli šipky, stolní fotbálek apod.

Úterní trénink proběhl v tělocvičně, ale byl opravdu speciální. Rodiče i děti společně trénovali, ale nepředbíhejme. Tento vánoční trénink byl věnován rodičům a dětem, ať si spolu zasportují a ať si rodiče vyzkouší tento krásný sport. Nejprve jsme se rozběhali pomocí her (rybičky s dotykem míče, piškvorky apod.), poté nás čekala atletická abeceda, do které se zapojila většina rodičů. Po rozcvičce následovala hra, kdy se děti a rodiče rozdělili do dvou skupin (oranžová a žlutá). Zpočátku dělal stroj problém všem účastníkům, ale poté už hra hezky šlapala. Padl jeden homerun, který odpálila jedna z maminek, a dokonce i rodiče zahráli out z luftu a na první metě. Nakonec oranžový tým vyhrál v poměru 4:1, ale výsledek nebyl v tento den tolik důležitý. Po ukončení hry čekalo na děti překvapení v podobě rozsvíceného vánočního stromečku i s dárečky. Dokonce si děti spolu s rodiči zazpívali koledu a snědli nějaké to cukroví.

Vánočních tréninků se účastnily tyto děti:

Ewa Tyzio, Mikuláš Rozsíval, Jan Hodoši, Josef Hodoši, Jan Sobotík, Ondřej Kožiál, Jaromír Klímek, Vojtěch Rozsíval, Agata Tyzio, Jakub Leifert, Daniel Večerek, Kristýna Vilímcová, Michal Cipko, Adam Gebauer, Dominik Richta a Alexandr Hanáček (pomocný trenér a hráč U15).

Touto cestou bych chtěl poděkovat všem rodičům, organizačnímu štábu a v neposlední řadě trenérům, kteří skvěle fungují a vytvořili neopakovatelnou vánoční atmosféru.

Pevně věřím, že i v další sezoně to bude velká HITparáda!!!

You may also like...