Národní finále Little League Junior 2022

V sobotu 28. května 2022 se konalo na stadionu Hippos v Havlíčkově Brodě „Národní finále Little League Junior“ v softballu dívek do 15 let. První zápas začal v 11:40 a hrálo se bez časového omezení na 7 směn. Výběr týmu Moravy byl složen z moravských týmu Ostravy, Blanska, Opavy a Kunovic. Proti týmu Praha nastoupila na nadhoz Lucka Večeřová a kečrovala jí Jindřiška Mateřanková. V poli a na pálce se vystřídaly všechny nominované hráčky. Bitva trvala přes dvě hodiny a skončila vítězstvím Moravy 9:4. Následující zápas měly holky odehrát v 18:45.  Ostatní týmy však bojovaly tvrdě a protahovaly tak hrací dobu. To mělo za následek odložení začátku druhého duelu Moravy s týmem Čech. Holky se musely čas od času protáhnout a zahřát, neboť teplota začala s postupujícím časem klesat. Setmělo se, rozsvítila se světla nad hřištěm a teplota nebyla moc vysoko nad nulou. Zápas začal 22:30. Na nadhozu se objevila Terka Školoudíková s kečrem Sárou Lipnerovou. Po třech směnách jsme prohrávali 4:3. Takticky jsme změnili nadhoz za Aničku Mateřankovou a postupně se zlepšila i hra v poli a po dohrávce páté směny, krátce po půlnoci, se objevilo na tabuli vítězné 10:7 pro Moravu. Krásnou hrou, nízkým počtem chyb a jedním homerunem Lucky Večeřové se tak náš tým dostal do nedělního finále.

Neděle začala slunečným počasím. To pro Junior týmy Moravy a Prahy byla pozitivní zpráva, a tak v 11:30 začala finálová bitva. Na nadhozu začala Lucka Večeřová, které kečrovala Jindřiška Mateřanková. V zápase měla Morava od začátku navrch. Po první směně to bylo 2:0 a po čtvrté již 7:0. Došlo i na několikeré přerušení kvůli dešti. Později se na nadhoz dostala i Anička Mateřanková, která nahradila zraněnou Lucku. Tým Moravy nevyprodukoval během zápasu žádnou hrubku a zaslouženě vyhrál 9:1.

Hráčky byly na celý turnaji skvěle připravené, komunikovaly, pomáhaly si navzájem, dokázaly se poprat s každým míčem a situací na hřišti. Konečné vítězství celému týmu Moravy vynesl postup na kontinentální pohár, který se koná v Holandsku.

Za tým Moravy srdnatě bojovaly: Mateřanková Anna, Lipnerová Sára, Večeřová Lucie, Školoudíková Tereza, Mateřanková Jindřiška, Poledňáková Adéla, Bogdalíková Šarlota, Doleželová Helena, Schwarzová Nikola, Košatová Barbora pod vedením zkušených trenérů Barbory Večerové, Zdeňka Mateřanky a Pavla Školoudíka.

You may also like...