Minulý měsíc proběhlo finále Olympijských her

V listopadu proběhla kvalifikace na OH a bylo vidět mnoho krásných výkonů. Všichni jsme si tuto akci užili, a tak nám nic nebránilo si to zopakovat.

Dne 20. března proběhlo finále OH v Opavě, kterého se zúčastnilo 24 účastnic a účastníků. Trenéři (alias rozhodčí) viděli mnoho krásných výkonů a velké odhodlání. Snad každý prokoukl, že pořádání OH jsou vlastně fyzické testy, ale domnívám se, že sportovní náboj přispěl ke kvalitním výkonům.

Soutěžilo se celkem v sedmi disciplínám, které nebyly zvoleny náhodně. Přesah přes špičky značí flexibilitu a rozsah svalů může pomoci v mnoha herních činnostech (od běhu po chytání). Další disciplínou byla krádež mety, která logicky nesměla chybět při testování. Hod medicinbalem byla třetí disciplína našeho heptathlonu a naším cílem bylo zjistit, jak jsou na tom děti s horní částí těla a dynamikou. Člunkový běh má ukázat výdrž a schopnost pohybovat se mezi metami. Sílu vnějších břišních svalů měl otestovat sed leh, dle kterého víme, jak kdo hází a pálí. Klikem můžeme, zjistit výdrž horních končetin. Skok z místa ukazuje dynamikou nohou a švih.

Všech 24 dětí si prošlo všechny stanoviště bez větších problémů. Hlavním cílem bylo, aby se od předešlého měření zlepšovali. Všech 7 disciplín mělo otestovat nejen fyzickou zdatnost, ale i připravenost na venkovní sezonu.

Výsledky budou vyhodnoceny přibližně v půli dubna, ale zde máte malou ochutnávku. Nebudeme konkrétní, ale jen vám chceme dokumentovat pár příkladů zlepšení, a to jen za 4 měsíce! Hod do dálky byl největším oříškem, ale jeden hráč se zlepšil o 80 cm oproti předešlému výkonu. Krádež byla jedna z mála baseballových/softballových disciplín a i zde proběhl krásný progres. Jedna hráčka se zlepšila 0.38 s na 15 metrech, což je krásný posun vpřed. Sed leh byla jedna z disciplín, kde byl velký progres takřka všech testovaných dětí. Náš hráč se zlepšil o 5 sed lehů a to při časovém limitu 30 sekund, není špatný výkon. U člunkového běhu jsme zažili jeden neuvěřitelný pokrok. Hráč se zlepšil o takřka o 3 sekundy. Na přesahu hodně pracujeme a bylo velmi krásné vidět, že naše snaha vede k úspěchu. Při přesahu dosáhla jedna hráčka enormního zlepšení, a to o 12,5 cm. Klik je velmi těžká disciplína a stejně, jako u přesahu na něm hodně pracujeme. Drtivá většina hráčů a hráček se zlepšila a někde to byla opravdu zajímavá čísla. Poslední disciplínou byl skok do dálky, kde nebylo takové zlepšení, ale aspoň víme, na čem pracovat.

Na závěr bych chtěl poděkovat všem, kteří pomáhali při měření nebo jinak přiložili ruku k dílu. Pro nás trenéry (ale i pro rodiče) je naplňující, když vidíme naše svěřence a děti se zlepšovat a hlavně bavit se pohybem.

You may also like...