Kategorie do 10 let odehrála napínavé utkání proti Vítkovu

V pondělí 21.10. se odehrálo přátelské utkání s dětmi ze Střediska volného času Vítkov. Vítkovští hráči hrají baseball druhým rokem a byli o něco starší, ale v přátelském utkání to vůbec nevadí. Opavští svěřenci se na tento zápas moc těšili a před utkáním byla znát soutěživost a touha ukázat se. Počasí této akci vyšlo, a dokonce byly plné tribuny, což bylo velmi příjemné přilepšení pro tuto akci. Naše soupeře vede pan Oldřich Sladkovský a při utkání mu pomáhal předseda oddílu, pan Zdeněk Mateřanka. Coachpitch je speciální odrůdou pálkovacích sportů pro mládež. Jsou zde pozměněná pravidla a maximální počet bodů ve směně je pět. Trenér nadhazuje míče hráčům a ti je pálí do pole, jedná se o předstupeň baseballu a softballu.

            HIT byl domácím celkem a začal tedy v poli. První směna rychleji skončila, nežli začala. Opavské naděje zahrály velmi rychlé 3 outy a nedali soupeř šanci vyniknout. V baseballu se týmy střídají a po obraně nastává útok (tj. pálení). Hned v úvodu našeho útoku bylo jasné, že tento zápas neskončí remízou. Pepa Hodoši se opřel do nadhozu a odpálil inside park homerun (míč neopustil hřiště a běžec oběhl všechny čtyři mety). Další jeho spoluhráči a spoluhráčky, neboť náš oddíl vychovává chlapce i dívky, jej statně sekundovali (př. Kristýna Vilímcová a její veledlouhé odpaly přes střed hřiště). V další směně jsme se protočili v obraně, ale žádný bod jsme neobdrželi. Na pálce dostali prostor nováčci, které aktivně zapojujeme do tréninků i hry. Ve třetí směně se Vítkovu podařilo dát bod, jelikož se HITu nepovedlo zahrát pár rutinních rozeher. Povzbuzení vítkovští hráči v obraně zahráli krásné rozehry, a i chytili míč ze vzduchu. Následující směna byla velmi rychlá a naše obrana se činila. Na pálce jsme opět zažili tzv. big inning a běhali jsme po metách. Jakub Leifert line-drivem trefil trenéra (Martin Poledna), který v této kategorii supluje nadhazovače. Podařilo se nám naplnit kvótu maximálních doběhů, a tak rozhodčí Alexandr Hanáček utkání ukončil.

            Přátelské utkání skončilo 13:1 pro HIT, ale hlavní bylo si utkání užít a ukázat divákům, že v Opavě mají pálkovací sporty slibnou budoucnost. Vítkov se rval statečně a nedal Opavě svou kůži lacino. Opava zapůjčila čtyři hráče do vítkovského týmu (Ema Kubová, Michal Cipko, Nathan Ceccaroni, Adam Gebauer), neboť na utkání dorazila jen šestice statečných Vítkovanů.

            Děkuji všem trenérům, organizačnímu štábu a v neposlední řadě i fanouškům za vytvoření famózní sportovní atmosféry. Doufám, že akce tohoto typu nebyla poslední, a těším se na zimní sezonu. Musím také pochválit všechny hráče a hráčky za krásný a bojovný výkon, bylo vidět, že je tento sport baví. Do utkání se zapojilo hned sedm nových hráčů a herně nepropadli, což je příslib do budoucích let.

Vítězná sestava SK HIT Opava:

Kristýna Vilímcová, Dan Večerek, Josef Hodoši, Ondřej Kožiál, Jan Sobotík, Dominik Richta, Jakub Leifert, Max Hudeček, Jaroslav Klímek, Vojtěch Staněk, Mikuláš Staněk a Petr Gross.

HIT jede!

You may also like...