Úspěšné završení Moravsko-Slezské baseballové ligy U11

Moravsko-Slezské baseballové ligy v kategorii U11 se letos zúčastnily týmy z Ostravy, Šumperku, Olomouce, Orlové, Opavy a dva týmy Frýdku-Místku. V základní části tým HITu Opava skončil, i díky skvělým nadhozům Kristýny Vilímcové, na krásném druhém místě, ale po prohraném semifinále se musel spokojit pouze se souboje o třetí nejlepší tým v rámci této soutěže. Zápas se uskutečnil 4. října na domácím hřišti a HIT Opava se v něm utkal s hostujícím Snails Orlová. Počasí nechávalo organizátory, hráče i rodiče do poslední chvíle v nejistotě, ale nakonec se utkání mohlo odehrát a zápas s drobným zpožděním začal. I pak si počasí se všemi zúčastněnými pohrávalo a ukázalo všechny možné tváře od zamračené a deštivé oblohy až po slunečno.

Na hřišti probíhalo vzácně vyrovnané utkání. Vzhledem k tomu, že kategorie U11 je první, kde nadhazují samotní hráči a trefit se ze 13 metrů do nevelké strikezony je setsakra těžké, si děti o to víc zaběhají po metách v rámci jejich krádeží. A protože ani úspěšné odpaly nebyly výjimkou, nebylo pro pole jednoduché zastavit náběh pálkařů. Díky tomu byly k vidění běžecké manévry s plným bodovým počtem na každé straně. Orlová která chodila na pálku jako první, pokaždé nasázela maximum 4 bodů za směnu, čímž vytvořila na domácí obrovský tlak na vyrovnání, což se Opavským klukům naštěstí vždy podařilo.

Do šesté směny se tedy nastupovalo za stavu 20-20 a v tu chvíli již bylo dohodnuto, že vzhledem k délce zápasu dvě a půl hodiny, bude zrušeno odvetné utkání a o vítězi a celkovém třetím místu v MS lize rozhodne tento neuvěřitelně vyrovnaný zápas. A šestá směna opravdu rozhodla – Opava nasadila nového nadhazovače Josefa Hodošiho a neuvěřitelně rychle ve srovnání s předchozím průběhem získala tři auty, aniž by se Orlové podařilo skórovat. V tu chvíli bylo jasné že v dohrávce poslední směny stačí jeden bod k celkovému vítězství. Trenéři uklidňovali kluky, aby neztratili koncentraci a plně se soustředili na závěr zápasu. Povedlo se. Bronzovou tečku zařídil výborným odpalem Tomáš Hübsch, který umožnil Lukáši Krybusovi úspěšný doběh na domácí metu. A mohlo se slavit. Pohár za třetí místo byl doma!

Tímto zápasem byla zakončena letní baseballová sezona, ovlivněna koronavirovou pauzou. Konec dobrý – všechno dobré – jednotlivé kola se odehráli všechny, žádné se nemuselo zrušit a celkově jsme získali 9 výher ze 17. zápasů. Nikdo se nezranil, všichni nominovaní se vystřídali a zahráli si, výsledkově Opava zopakovala loňské 3. místo tentokrát ovšem v početnější konkurenci a s několika úplnými nováčky v sestavě. A s těmi úplně nejlepšími týmy (jejichž zázemí a historie jsou na nesrovnatelné úrovni), dokázala některé zápasy odehrát velmi vyrovnaně, a dokonce získat i cenné skalpy. Hráči se poučili, jak důležité je poctivě trénovat, soustředit se na hru a pomáhat si navzájem, což je mnohem důležitější než samotný sportovní výsledek.

Tým U11 SK HIT Opava reprezentovali: Kristýna Vilímcová, Michal Cipko, Adam Gebauer, Petr Gross, Josef Hodoši, Tomáš Hübsch, Marek Hübsch, Jaromír Klímek, Ondřej Kožiál, Lukáš Krybus, Jakub Leifert, Dan Půda, Dominik Richta, Vojtěch Rozsíval, Jan Sobotík, Aleš Tengler, Daniel Večerek pod vedením trenérů Radka Večerka, Radka Půdy a Adama Kožiála.

You may also like...