Žáci základních škol hodili 34 kilometrů!!!

Baseballový a softbalový oddíl SK HIT Opava uspořádal za podpory města Opavy, České baseballové asociace a České unie sportu soutěž v hodu do dálky pro žáky základních škol okresu Opava – Házej jako Bára 2024. Jednalo se již o osmý ročník a zapojilo se do něj 1966 dětí ze 14 základních škol.  Soutěž byla vyhodnocována na úrovni jednotlivců i škol. Ocenili jsme nejlepší trojice chlapců a dívek z ročníků narození 2007-2017 a dále jsme v rámci okresu Opava vyhodnotili nejdále házející školu okresu, kde se započítávalo deset nejlepších hodů dětí z každého ročníku narození. Každé z 1966 dětí dostalo drobnou cenu ve formě baseballového náramku, vítězové pak navíc osobní diplomy.

Vítězem mezi školami se stala ZŠ Kylešovice a s naházenými 2748 metry získala putovní pohár pro vítěze pro rok 2024. Celkem účastníci soutěže naházeli přes 34 km.

Akce se velmi vydařila, děti to bavilo a doufáme, že přiláká další děti do našeho oddílu. Baseball a softbal jsou považovány za herní formu atletiky, házíte, odpalujete, sprintujete, chytáte, to vše v kontextu různých možnosti hry v obraně i útoku. Pro zájemce o baseball (olympijský sport muži) a softbal (olympijský sport ženy) sdělujeme, že informace o spolku SK HIT Opava jsou k dispozici na www.hitopava.cz.  Přijďte si nezávazně vyzkoušet sport pro všechny děti ročníku narození 2008 a mladší, které mají chuť se bavit pohybem. Rodiče jsou rovněž vítáni, aktivně je zapojujeme do tréninku.

You may also like...