Národní kvalifikace Little league baseballu v Hluboké nad Vltavou s opavskou stopou.

Výběr regionu Východ se o víkendu 17.-19. května 2024 zúčastnil národní kvalifikace soutěže Little league, která se konala v nádherném areálu Sokola Hluboká. Na akci jsme odjížděli s malou dušičkou, protože historie ukazovala, že týmy naší oblasti nejsou schopny na těchto turnajích konkurovat ostatním regionům a jsou na turnaji spíše ostudou.

Turnaj byl třídenní a zahájili jsme jej už v pátek, kdy náš tým po dlouhé a úmorné cestě nastoupil proti regionu Jihozápad – Hluboké. Celý zápas jsme tahali za kratší konec, soupeři povolili skórovat hned v první směně na naši chybu a po sérii met zdarma a běžeckém homerunu jsme podlehli 1-4. V sobotu jsme nastoupili proti favorizované Praze, regionu Severozápad. V napínavém zápase jsme zvítězili 4-3 a na odvetu vyzvali region jihozápadní. Velmi těsný zápas jsme vyhráli 3-2 v dohrávce poslední směny. Postup do semifinále byl pro nás obrovským úspěchem a vzpruhou. V nedělním semifinále jsme již neměli dost sil a podlehli regionu Severovýchod 4-8.

Turnaj se vydařil, hráli jsme 4 vyrovnané a napínavé zápasy. Navíc se nám podařilo zajistit dětem bydlení a stravu přímo v areálu sportoviště a děti mimo baseball vyzkoušely mnoho místních atrakcí. Jediným, ale za to podstatným kazem turnaje byla kvalita rozhodčích, kteří nebyli přiměřeně zkušení tak významnému turnaji a nestíhali herní tempo zápasů. Rovněž velmi špatný dojem zanechala jejich výstroj a oděvy. Mrzela nás absence medailí za úžasné 3.místo, kterého jsme dosáhli. Každopádně jsme velmi spokojeni, že jsme se na turnaji neztratili a nejeli hned v sobotu domů a naše předturnajové chmury tak nedošly naplnění. Z hráčů našeho regionu vyčníval Jakub Šícha, zejména jeho výkony na pálce. Všichni 4 opavští hráči zanechali na turnaji velmi dobrý dojem a patřili k oporám našeho týmu.

Naši oblast reprezentovali: Dominik Baďura, Kryštof Blaga, Matěj Cupal, Rudolf Mateřanka (Hit Opava), Šimon Burkovič, Matyáš Děngl, Matouš Krejzek, Daniel Kuchařík, Alexandr Ryška, Jakub Šícha (Arrows Ostrava) Richard Rusnák (Klasik Frýdek Místek), Natanael Womr (Cobblers Zlín) pod vedením Zdeňka Mateřanky, Pavla Kociňáka a Filipa Cupala.

You may also like...