Kachny řádily na břehu Berounky.

O víkendu 9.-10. záží  se tým HIT Opava vydal na další kolo Superligy kadetek na pražské hřiště v Radotíně. V nádherném plně osvětleném areálu historického Radotína na hráčky čekaly čtyři těžké zápasy s prvními třemi týmy superligové tabulky. Tým potřeboval získat aspoň dvě vítězství, aby se kvalifikoval na MČR. V sobotu to začalo zápasem proti týmu SaBat. Hráčky Hitu odolávaly, ale nakonec podlehly 5:0. Následoval zápas proti Joudrs A. Tady to bohužel mělo podobný vývoj a koncovka se opět vydařila soupeři, který vyhrál 14:4.  V nedělním horkém počasí se první zápas odehrál proti vedoucímu týmu tabulky Piranhas Beroun. Opava měla navrch až do poslední směny, ale chybami na její straně soupeř zápas otočil a dovedl do vítězného konce 6:5 pro Piranhas. Poslední zápas, opět s týmem SaBat, který již o dalším postupu nerozhodoval, byl uvolněnější a hráčky si tak mohly zkusit dle přání i posty, na kterých ještě nehrály a chtěly si je vyzkoušet.

Je to velká škoda, hráli jsme dobře a často tahali za delší konec a to proti týmům, které jsou věkově starší, naši šanci na postup jsme živili až do neděle, vždy nás potopilo pár zkratů a chybek, které kvalitní soupeř využil. Každopádně jsme spokojeni, že jsme odehráli další sezonu ve vrcholné soutěži a že naše hráčky nasbíraly mnoho herních zkušeností a zážitků. 3. Místo na Open Poháru ČR je obrovský úspěch, kterému bychom před sezonou nikdo nevěřili a sezonu hodnotíme jako velmi úspěšnou.

V turnaj srdnatě nadhazovaly Anna a Jindřiška Mateřankovy a kečrovala Sára Lipnerová. V poli pak hrály Viktorie Capeková, Eliška Jamnická, Ema Kroupová, Ema Latková, Adéla Poledňáková, Adéla Schaumannová, Agata Tyzio.

You may also like...