U8 už nejsou žádná ořezávátka

Neděle 7. 6. 2020. Baseballová sezóna konečně nabírá obrátek a do Opavy za námi zavítal na turnaj U8 tým z Frýdku-Místku Klasik. Za Hit nastoupili jak mazáci, kteří už nějaký ten pátek poctivě trénují, tak i noví spoluhráči, pro které se jednalo o baseballový debut, poněvadž předtím v žádném turnaji nebyli. Tým HIT Opava koneckonců nabírá děti, jak je rok dlouhý – pro nové zájemce jsou dveře stále otevřené!

Tribuny byly plné skandujících fanoušků, které neodradilo ani vedro a dusno a fandili, co jim síly stačily. Pro baseball je naštěstí typické, že hráči neustále nosí helmu či kšiltovku, takže ti jsou před oslepujícím sluníčkem chráněni. A nemůžeme zapomenout ani na skvělý personál bufetu, který zajišťoval návštěvníkům pitný režim a chutné občerstvení.

Červnová výheň však nezastavila malá Hiťata od toho, aby podala co nejlepší výkony. V každé směně dali malí baseballisté maximum bodů a jednu směnu se podařilo udělat tři auty a pět bodů nedostat. Z antuky se při dobězích prášilo a domácí metu pokořilo tolik běžců, že se musela zamést, aby šla znovu vidět. Trenéři týmu Zdeněk a Saša Mateřankovi už děti dobře znají a snaží se využít nejlepší stránky každého hráče, ale také vždy dávají možnost vyzkoušet dětem různé pozice na hřišti a hra je tak pokaždé jiná a dynamická.

V závěru druhého utkání dusno protrhala mračna a deštníky, které sloužily po většinu času jako slunečníky, splnily i svou primární funkci. Po zápase dostali malí Opavané od trenérů velkou pochvalu a povedený nedělní den byl pro zájemce ukončený společnou opékačkou špekáčků.

Celou galerii můžete shlédnout zde…

You may also like...