Zlato z Open poháru České softballové asociace do 11 let.

SK HIT Opava si ve své poslední předprázdninové akci, open poháru ČSA v coachballu U11, připsala fantastický úspěch. Tým se sešel na Mlatevně v Kunovicích, kde se utkal s osmi vynikajícími soupeři o medaile, poháry a prestiž.

Základní skupina přinesla týmu z SK HIT Opava náročné soupeře, mezi nimiž se nacházely týmy jako Brno, Kunovice a Blansko. První zápas proti Blansku byl důležitý, protože se s tímto týmem se Opavě podařilo v této sezóně zvítězit dvakrát, ale také jednou prohrát. Opava hrála agresivně a suverénně ovládla hru, což se promítlo do výsledku 10:3 ve prospěch Opavy. Bohužel, tento vítězný výsledek byl v sobotu jediným, protože Sever Brno porazil Opavu 14:1 a později i Kunovice zvítězily 4:0. Opava se tedy musela spokojit s postupem z předposledního místa do finálového dne. Jak hráčům, tak trenérům se v sobotu neusínalo lehce.

V neděli však nastala velká změna. Opavští hráči přijeli na hřiště plni odhodlání a nedali nikomu žádnou šanci. Postupně se blížili k vysněnému cíli – prvnímu místu. V play-off se střetli se SaB Choceň, a právě v tomto utkání bylo nejvíce důležité uspět a Hiťata s trenéry do toho dala naprosto vše. Opava prošla zápasem vítězně 8:4 a hráči i fanoušci se mohli radovat z postupu do semifinále.

V semifinále se Opava znovu utkala s týmem domácích Kunovic. Byl to fantastický zápas, který splňoval všechna očekávání boje o finále. Opava se střídavě dostávala do vedení a poté se zase mírně propadala, ale s obrovskou dávkou odhodlání dokázala srovnat skóre. Nakonec se jim podařilo vstřelit rozhodující bod a vítězně vyhrát. Kunovice se pak musely spokojit s bojem o bronz, zatímco Opava slavila svůj postup do finále. Utkání velmi pomohly pozorné oči naší trenérky Saši, která viděla nešlápnutou metu hráčem Kunovic a získala tak pro nás technický aut, který byl v konečném součtu bodů velmi důležitý. Zápas rozhodl walk off odpalem v dohrávce zápasu teprve 9 letý Lukáš Hrbáč, kdy otočil skóre ze stavu 3-4 na 5-4 pro nás. (Walk off – odpal, po kterém doběhne vítězný bod zápasu a zápas je jím ukončen.)

Ve finále se Opava postavila proti dosud neporaženému týmu z Pardubic – Pasos. Na obou týmech nebyla znát únava po dlouhém a náročném turnaji, protože jejich touha po zlatém poháru byla nepopiratelná. Na hřišti se předváděly skvělé zákroky i odpaly na pálce. Opava se dostala pod velký tlak a prohrávala 0-3 po několika chybách zadních polařů. Nicméně souhra Maxmiliána Rippla, Rudolfa Mateřanky a Vítka Škývary po trase 8-6-2 vedla k dvojautu a ukončení směny. Opava pak srovnala agresivním během po metách na 3-3 a v 5. směně šla poprvé v zápase do vedení 6-3. V dohrávce soupeř sice ještě korigoval, ale zápas ukončila Viktorie Koniorová chycením míče ze vzduchu a propukly oslavy. Opava nakonec vyhrála 6:4 a slavila své první oddílové zlato z velkého turnaje.

Tento úspěch je zaslouženým oceněním tvrdé práce hráčů a trenérů SK HIT Opava po celý rok. Jejich oddanost a nasazení je vidět ve výsledku, který je teď korunován zlatým pohárem. Tým může s hrdostí vstoupit do letních prázdnin s úžasným pocitem vítězství a největším úsměvem na tváři. Tým koučovali Zdeněk a Saša Mateřankovi a Radek Půda a hráči nastoupili ve složení:  Blaga Kryštof, Blažek Vojtěch, Cupal Matěj, Hrbáč Lukáš, Chovanec Jakub, Koniorová Viktorie, Mateřanka Rudolf, Půdová Vanda, Škrobánek Matěj, Škývara Vítek a Rippel Maxmilián.

FOTOGALERIE ZDE

You may also like...