U13 baseballisté HIT Opava ukončili úspěšně jarní část soutěže (region Východ)

Poslední květnovou neděli nastoupili naši svěřenci k dvojutkání s Cannibals Šumperk a krásné počasí přálo krásné hře. Naše mladé naděje byly jasnými favority a hned v prvním utkání jsme se do soupeře pořádně zakousli – v první směně jsme dali 4 body, ve druhé 5 a jelikož Ondra Kožial nadhazoval svůj dobrý standard, soupeři se nedařilo pálit a když v poslední směně dohazoval zápas Honza Sobotík, skončilo utkání přesvědčivě 10:1. Druhý zápas měl podobný průběh, Hiťata pálila, na nadhazovacím prkně tentokráte v pohodě házel Dan Půda, dohazoval Matěj Cupal a přes veškerou snahu domácích jsme si odvezli i druhé vítězství, tentokráte 11:4.

Naproti tomu v pondělí 5.6. odpoledne nás čekal podstatně těžší soupeř v Ostravě – mladší tým Arrows. Naše lehce oslabená sestava se chtěla poprat o další body do tabulky, před letní pauzou v sezóně 2023. Od první chvíle to byl velmi vyrovnaný zápas a i přesto, že v prvních směnách nikdo nebodoval, šlo o zajímavý zápas, kde prim hráli hlavně obrany. Ne jenom díky dalšímu letošnímu home-runu Ondry Kožiala jsme ve třetí směně šli do vedení 2:1, následnou chybou v další směně jsme umožnili soupeři vyrovnat, ale v poslední směně rozhodujícím odpalem posunula vítězný bod Ema Latková a my tak slavili vydřené vítězství. V druhém zápase toho dne jsme naneštěstí na kvalitní výkon nenavázali – soupeř se rozpálil a připisoval si jeden bod za druhým. Po dvou směnách jsme prohrávali 2:10 a závěr se už jen dohrával v nastaveném trendu. Prohra 2:14 tak uzavřela jarní část sezóny.

V červenci nás čeká zasloužená pauza a všichni z týmu se těšíme na podzimní zápasy play-off. Někteří soupeři ještě koncem června sehrají své zápasy, takže soupeře neznáme. Každopádně 7 výher a 3 porážky by měly znamenat, že do nadstavbové části postoupíme nejhůře ze třetího místa v tabulce.

Za SK HIT Opava nastoupili: Jan Sobotík, Rudolf Mateřanka, Ondřej Kožial, Daniel Půda, Matěj Cupal, Ema Latková, Vanda Půdová, Dominik Baďura, Daniel Světlík, Prokop Grygar, Dominik Salát

Trenéři: Radek Půda a Gabriela Půdová

You may also like...