Opava veze pohár ze zahajovacího turnaje sezóny mužské části 3. ČSL

O víkendu 29.-30. dubna proběhl v Hradci Králové první zahajovací turnaj sezóny mužské části 3. České softbalové ligy, kde se zúčastnil také opavský tým SK Hit Opava. Oproti loňské sezóně se částečně proměnila soupiska členů týmu, nicméně stále je částečně tvořena rodiči dětí hrajících v HITu v dětských kategoriích a přátel softbalového sportu a opavského klubu, v daleké minulosti hrajících v jeho počátcích.

Opaváci nastoupili v prvním představení proti týmu Sever Brno. V tomto zápase se ukázal jako hlavní element a strůjce následného úspěchu první nadhazovač týmu Zdeněk Mateřanka. Ten míchal své nadhozy takovým způsobem, na který Brňané jen ztěžka hledali odpověď a jen zřídka kdy se jim podařilo odpálit a posunout se na mety. Nadhazovače však výborně doplňovali zkušenější hráči ve vnitřním poli a také pálkařská část Opavanů byla povedená. Ke konci zápasu přišlo i na taktizování a uhájení konečného stavu 6:4 ve prospěch HIT Opava.

V druhém zápase coach protočil sestavu, tak aby si zahrálo více hráčů a vystřídalo se i obsazení postů nadhazovače a zadáka. Toto klání mělo trošku jiný spád než předchozí. HIT se nechtěl pustit domácích, mladých a šikovných hráčů Falcons Hradec Králové první dvě směny. Všichni bojovali, seč mohli, na první metě až do bolesti exceloval Petr Poledňák. Nakonec však naše borce jednoznačně převýšili a výsledek druhého zápasu byl 12:2 pro Hradec Králové.

K třetímu zápasu nastoupili hráči v neděli proti týmu Kunovic. Tento zápas byl speciální pro coache Radima „Rendyho“ Schlingera, který v tomto týmu ještě do předchozí sezóny dlouhodobě působil. Jistá rivalita, na druhou stranu velmi přátelská nálada, byla cítit i na kolbišti a byla příjemně doplněná krásným počasím. Do nadhazovacího kruhu se opět postavil Zdeněk Mateřanka a na zadáka se vrátil sekundovat Matouš Novák. HIT měl velmi povedenou první směnu, kdy povedené odpaly a rychlé nohy dopomohly k průběžnému vedení 5:0. V dalších směnách došlo k několika chybám v poli a Kunovice stihly jemně korigovat stav. Opaváci ale udrželi vedení a došli si tak pro další výhru na turnaji – 7:3.

Poslední zápas proti Hippos Havlíčkův Brod přímo následoval po zápase s Kunovicemi, a naši tentokrát už zjevně unavení a bolaví z předchozích klání, nastoupili s opětovně pozměněnou sestavou. Za Hippos nastoupili hráči působících i ve vyšších soutěžích a s Opaváky si pohrávali, dokonce na sousední parkoviště doletělo několik jejich homerunů. Jindra Hlas na nadhozu bojoval, seč mu zdravotní stránka dovolila a několik strike outů také zaznamenal. V pálení měl největší úspěch nejmladší člen týmů – Václav Demel, který jako jediný dosáhl několika úderů a odpalu do hřiště. To bylo však na hráče Havlíčkova Brodu málo, a tak Opava prohrála 19:0.

V zápasech nastoupili postupně všichni – Zdeněk Mateřanka, Matouš Novák, Radek Půda, Václav Demel, Radim Schlinger, Martin Vavrečka, Kamil Leifert, Petr Poledňák, Roman Fic, Tomáš Tikal a Jindřich Hlas.

Muži A HIT Opava zaznamenali pěkný úspěch, kdy si z tohoto turnaje odvezli krásné 3. místo!

You may also like...