Baseballisté Opavy kategorie U13 postoupili do semifinále

V sobotu 3.9. a v tu následující 10.9. proběhlo čtvrtfinále soutěže U13 mezi HIT Opava a Snails Orlová. Naši mladí baseballisté ukázali, že hrát umí a hlavně že umí o výsledek zabojovat.

První zápas proběhl 3.9. na umělé trávě v Orlové. Zápas pro nás nezačal dobře, když hned v úvodní směně dokázali domácí nasázet našim hráčům 7 bodů. Naši kluci bojovali, ale nebyl to náš den – Snails nakonec porazili HIT Opava přesvědčivě a zaslouženě 19:3.

Následující sobotu jsme měli možnost čtvrtfinále, hrané na dva vítězné zápasy, obrátit na domácím hřišti. Nejdříve jsme potřebovali srovnat sérii – zápas to byl velmi zajímavý, skóre se přelévalo z jedné strany na druhou a opravdu se bylo na co dívat. Orlová nasadila nejlepší nadhazovače, ale Honza Sobotík a posléze Ondra Kožiál odvedli na našem nadhozu velmi dobrou práci, ostatní je podpořili slušnou obranou a hlavně vícero odpaly. Ve vyhecovaném závěru jsme Snails přetlačili o 1 bod a výhra 13:12 nám přinesla první bod do série a tudíž její vyrovnání.

Následovalo druhé rozhodující utkání, které bylo velmi napínavé a plné očekávání z obou stran. Stejně jako první zápas kluci slušně odpalovali, oba dva zápasy se dařilo především Danieli Půdovi, který proměnil každý start na pálce v odpal. Dan Večerek odházel spolehlivě celý zápas a soupeři moc šancí dostat se do vedení nedal. Výhra 8:5 znamená, že se o prvním říjnovém víkendu popereme na domácím hřišti v prvním zápase s vítězem základní části Frýdkem-Místkem a o týden později se utkáme na jejich hřišti o postup do finále soutěže.

Sestava SK HIT Opava: Daniel Večerek, Ondřej Kožiál, Jan Sobotík, Jakub Leifert, Lukáš Krybus, Vojtěch Kravar, Michael Cipko, Daniel Půda, Aleš Tengler, Matyas Filip

Trenéři: Radek Půda a Radek Večerek

You may also like...