Český baseballový pohár kategorie U11 – Šumperk

Český baseballový pohár kategorie U11 přinesl víkend plný vzrušujících zápasů mezi mladými talentovanými hráči napříč celou Moravou. Od pátku 9. 6. do neděle 11. 6. se v baseballovém areálu Cannibals baseball Šumperk utkalo celkem 10 týmů, které celkem odehrály 29 zápasů. Ve finále se proti sobě postavily týmy Hroši Brno a Draci Brno. Po dominantním vystoupení se pohár pro vítěze nakonec dostal do rukou hráčů Hrochů Brno, kteří svou vynikající hrou získali zasloužené první místo. Finálový zápas přitáhl i Ondru Banka, šumperského rodáka a známého lyžaře. Hráči Jihlavy byli potěšeni, že právě taková osobnost českého sportu jim předávala medaile za 3. místo.

Opavský tým Hiťat do turnaje vyrazil s cílem užít si hru a změřit své síly se silnými týmy z Moravy. Nechyběly ani tři silné týmy z Brna, takže bylo jisté, že konkurence bude tvrdá. V tomto turnaji platila specifická pravidla, která byla odlišná od toho, na co byli opavští hráči zvyklí. Počet nadhozů byl omezený, což přinášelo další výzvu pro mladé nováčky. Skóre jedné směny nebylo omezeno, což vedlo ke zajímavým výsledkům. Páteční výsledky tak nejen u opavského týmu, ale i u ostatních týmů, byly překvapivé. Mnohým se nedařilo podle očekávání, a tak se pro ně první den stal jakýmsi baseballovým Waterloo, kdy hned několik týmů přesáhlo magickou hranici 30 doběhů. Nicméně Hiťata neztrácela dobrou náladu a těšila se na další dva dny plné baseballových zážitků.

V sobotu po ránu se Hit utkal s mistrem turnaje, týmem Hrochy Brno. Zkušený brněnský tým předvedl svou sílu a porazil Slezany výsledkem 15:3. Hiťata si však spravila náladu ve svém druhém zápase proti týmu Snails Orlová a zvítězila suverénním výsledkem 15:4. Tímto vítězstvím se Opavané opět vrátili do hry o zajímavé umístění.

Nedělní zápas Hitu proti Technice Brno byl nejhezčím a nejnapínavějším zápasem opavského celku. O vítězi se rozhodovalo až v poslední směně, kdy se štěstěna nakonec přikývla na stranu Techniky s výsledkem 5:3. I přes tuto prohru bylo jasné, že turnaj byl pro opavský tým cenným zkušenostním. V boji o nelichotivé sedmé místo pak zklamané Opavany dorazili jejich nejčastější soupeři Arrows Ostrava. Hiťata se ukázala jako bojovný tým, který neváhal čelit nejsilnějším týmům v republice, které fungují za zcela jiných podmínek než malý opavský „téměř rodinný“ baseballový klub.

Na turnaji za Hit nastoupilo nebojácné družstvo skvělých kamarádů ve složení: Baďura Dominik, Blaga Kryštof, Blažek Vojtěch, Cupal Matěj, Hendrich František, Hrbáč Lukáš, Chovanec Jakub, Mateřanka Rudolf, Půdová Vanda, Škrobánek Matěj, Škývara Vítek a Rippel Maxmilián. Tito mladí hráči předvedli skvělého sportovního duch, férové chování a nebojácnost, za což byli v závěrečné „válečné poradě“ oceněni trenéry Radkem Půdou a Sašou Mateřankovou. Opavští hráči opouštěli tento baseballový svátek s vědomím, že se utkali s nejlepšími a naučili se hodně z jejich hry. I přes výsledky, které nebyly ideální, tým Hitu zanechal svůj otisk v turnaji a ukázal svou vášeň pro baseballový sport. Hit Opava stále nabírá nové hráče, takže i baseballové družstvo U11 rádo mezi sebe přibere nové kamarády a spoluhráče ročníku 2012 a 2013.

You may also like...