První softballový turnaj skončil pro SK Hit Opava bramborovou medailí

V neděli 1. května se na hřišti Arrows Ostrava odehrálo první kolo oblasti Morava softballového turnaje U11 Coachballová liga. Sedm týmů z celé Moravy se sešlo, aby si zahráli softball a ukázali své dovednosti.

Nejúspěšnějším týmem základní části byli hráči týmu SK Hit Opava, kteří zvítězili ve všech svých třech zápasech na hřišti A a tým SK Sever Brno, který zvítězil na hřišti B. V prvním zápase se Opavané utkali se softballovým týmem Arrows Ostrava a porazili je výsledkem 14:6. Druhý zápas byl velmi vyrovnaný a proti týmu Blansko se opavští softballisté museli velmi snažit, aby si v poslední směně připsali vítězství se skóre 7:6. Třetím soupeřem základní části byl tým Kunovice B, který však proti Opavě nestačil a prohrál suverénním výsledkem 19:0.

Bohužel v semifinále podlehli Opavští vítězi celého turnaje SK Sever Brno výsledkem 4:9. V boji o třetí místo se pak znovu setkali s týmem Blanska, a když Hiťata celou dobu držela vedení, v poslední směně o bod prohráli 4:3 a odvezli si tak pouze bramborovou medaili. Pro tým SK Hit Opava bylo toto umístění velkým zklamáním, zvláště když v první části turnaje porazili všechny soupeře a předváděli velmi vyspělou hru. Softball je však sport, kde se hraje až do posledního odpalu, a tak je pro Hiťata i toto cennou zkušeností, kdy si mladí hráči uvědomili, že musí jejich soustředění vydržet až do úplného konce, i když mají za sebou pátý zápas během jednoho dne.

Největší oporou a tažnou silou opavského týmu byla Jindřiška Mateřanková, která  úžasně odházela na nadhozu všech pět zápasů a své mladší spoluhráče neúnavně povzbuzovala a podporovala. Tým Koučovali Zdeněk Mateřanka, Radek Půda a Zuzana Světlíková a nastoupil v sestavě: Baďura Dominik, Blaga Kryštof, Cupal Matěj, Hrbáč Lukáš, Chovanec Jakub, Koniorová Viktorie, Mateřanka Rudolf, Půdová Vanda, Salát Dominik, Světlík Daniel, Škrobánek Matěj, Škývara Vítek a Rippel Maxmilián.

Celý tým SK Hit Opava doufá, že si spraví chuť na dalším turnaji do 11 let, který se bude hrát v Blansku. Gratulujeme vítězům a všem účastníkům turnaje k účasti a: HIT jede!

You may also like...