Naši nejmladší poprvé soutěžně, U7 v Opavě!!!

V neděli 13. 6. 2020 se na našem opavském baseballovém hřišti sešly týmy Arrows Ostrava a HIT Opava, aby odehrály první zápas věkové kategorie U7 od doby, co zmírnění pandemie umožnilo pořádat sportovní turnaje. Spotlightu se tak konečně dočkali i ti nejmenší nadšenci populárního amerického sportu.

Diváků se dostavilo dostatečně a z tribun šly slyšet obě strany, což všechny děti popohánělo kupředu. Hráči v zadním poli byli celou hru ve střehu, což se ukázalo hlavně v okamžicích, kdy se po povedených odpalech míče dostaly až do zadní části hřiště. Body svižně naskakovaly a děti s úsměvem chodily ke stativu – proč se také strachovat, když se každý týden konají pravidelné tréninky, kde děti stále zdokonalují své sportovní i týmové dovednosti. Nutno dodat, že většina členů Arrows byla o hlavu vyšší, ale nad tím se naši benjamínci ani nepozastavili a pilně se věnovali tomu, kam zrovna letí míč, a rvali se o každý bod. Zápas se odehrál za sympatického počasí, při kterém nikomu slunce nesvítilo do očí, ale nikdo také ani nezmrzl. A my se už jen můžeme těšit na to, jakou rybičku hodí rozhodčí a manažerka stativu v jedné osobě Anička Mateřanková příště.

Za Opavu nastoupili: Chovanec Jakub, Chovanec Jan, Kouřil František, Mateřanková Ester, Mateřanka Rudolf, Světlíková Nina, Světlík Daniel, Škývara Vítek, Kuffa Petr a Kuffová Valérie pod vedením trenérů Zdeňka a Saši Mateřankových a nemůžeme zapomenout na naše dvě úžasné mladé rozhodčí Aničku a Jindřišku Mateřankovy.

Kompletní galerii si můžete prohlédnout zde.

You may also like...