Opavské kačky si své hnízdo ubránily!

Třetí turnaj Superligy žákyň v softballu dívek do 13 let se konal 26.-27.6 v Opavě. Turnaje se zúčastnily pražské Eagles, dva týmy pražských Joudrs a ostravské Arrows. Opavské dívky do turnuje vstupovaly jako favoritky, předchozí dva turnaje vyhrály. Za nádherného počasí nikomu nechtěly dát nic zadarmo. Los byl nemilosrdný a hned první dva zápasy byly rozhodujícími bitvami o finále. Oba skončili po základní hrací době 0-0 a holky si tak prvně v životě zahrály napínavý tiebreak a to hned ve dvou zápasech za sebou.

V první zápase prohrály 0:1 s Arrows Ostrava a v druhém po nervy drásajícím závěru zapas walk off odpalem do plotu rozhodla Jindřiška Mateřanková Hit Opava : Joudrs Praha 1:0. Po dalších výhrách 6:1 s Joudrs B a 7:2 s Eagles Praha jsme si zajistili postup do finále, kde jsme byli připraveni Arrows Ostravě vrátit sobotní porážku. Velmi vyrovnaný zápas jsme rozhodli ve druhé směně, kdy po odpalu Adély Poledňákové a tvrdé ráně Lucky Horové, stáhla vítězný bod Amálie Leifertová. Zápas výborně odházela Anna Mateřanková, která soupeři nedovolila ani bod. Hit Opava:Arrows Ostrava 1:0.

Slovo trenéra Zdeňka Mateřanky: „Jsem na holky moc pyšný. Nechávají na hřišti vše a předváděná hra má velmi vysokou úroveň. Víkend byl skvěle zorganizovaný. Matouš Novák zaučoval nové rozhodčí. Četa pana Malého kropila a lajnovala hřiště a vrcholem bylo uskupení pannen bufetářek pod vedením Romany Synkové, jejichž pokrmy a nápoje byly opravdu lahodné.

Opavu reprezentovaly: Poledňáková Adéla, Mateřanková Jindřiška, Mateřanková Anna, Kuchaříková Kristýna Klára, Doležalová Helena, Pflegrová Amálie, Leifertová Amálie, Hlávková Aneta, Tyzio Agata, Vilimcová Kristýna, Kroupová Emma, Horová Lucie pod vedením trenérského tria Zdeněk Mateřanka, Poledňák Petr a Kuchařík Petr, všichni pečlivě opečovávaní paní kustodkou Romanou Synkovou.

You may also like...