Zimní liga U11

Baseballový tým hráčů do 11 let má za sebou již 4 zápasy zimní ligy oblasti Východ. První dva zápasy se konaly v Opavě a mladí baseballisté se před domácími fanoušky blýskli dvěma suverénními výhrami, přesto že v týmu panovala velká nemocnost a hráči hráli bez možnosti náhradníků. Zimní tréninky v tělocvičně jsou zaměřené více na všeobecný pohybový rozvoj, neboť uzavřený prostor neumožňuje tolik trénovat odpaly a hru samotnou jako při jarní sezóně, ale i tak byla vidět nejen velmi dobrá souhra v poli, která je silnou stránkou opavského týmu U11, ale také značně silné odpaly, kterým bránily v dalekém rozletu čtyři stěny tělocvičny.

Další dva zápasy se konaly ve Frýdku-Místku, kde se Slezané hned dvakrát setkali se svým nejsilnějším soupeřem Arrows Ostrava. V prvním velmi vyrovnaném zápase rozhodlo pár chyb Hiťat o tom, že nakonec soupeři o pár bodů podlehli, v druhém zápase pak nastoupil druhý ostravský tým, který už nebyl pro Opavany takovým těžkým oříškem a Hit si připsal třetí výhru. V tomto zápase se také podařil parádní homerun Vandě Půdové, která se tak jako jediná tentokrát hrající dívka opavského týmu stala hvězdou dne nejen pro své spoluhráče. Jediný soupeř, který ještě opavské borce čeká je tým z Frýdku-Místku a poté se bude hrát playoff, ve kterém budou Hiťata bojovat o zlatou příčku ve Winter League 2023.

Celou zimní sezónu probíhá nábor nových posil do všech věkových kategorií Hit Opava. Přijďte si vyzkoušet tento neokoukaný sport na některý z tréninků, které probíhají několikrát týdně v opavských tělocvičnách (www.hitopava.cz) a posilte Hit Opava o nové hráče a kamarády, protože na jaro se chystá spousta skvělých turnajů, ve kterých si Hit brousí zuby na vysoká umístění nejen v regionu.

Hit U11 trénují Zdeněk a Saša Mateřankovi a WL hraje sestava: Baďura Dominik, Blaga Kryštof, Blažek Vojtěch, Cupal Matěj, Hrbáč Lukáš, Chovanec Jakub, Koniorová Viktorie, Mateřanka Rudolf, Půdová Vanda, Světlík Daniel, Škrobánek Matěj a Škývara Vítek.

You may also like...