Malí baseballisté z Opavy urvali vítězství na turnaji Winter Cup U8

Naše nejmladší baseballové naděje vyrazily na turnaj Winter Cup U8 2023, který se konal v neděli 29 ledna 2023 ve sportovní hale ve Frýdku-Místku. Zatímco od dubna do října se hrají zápasy na venkovních hřištích, v zimě se hrají v tělocvičnách. Turnaj byl vrcholem zimní sezóny, síly poměřily družstva z HIT Opava, Klasik Frýdek-Místek, Arrows Ostrava a Skokani Olomouc. Děti ve věkové kategorii do 8 let již pálí na nadhoz trenéra, běhají o více met, a v obraně používají všechny způsoby zastavení soupeře – tečování, šlapání met, i chytání odpalu pálkaře přímo ze vzduchu.

Opavské dívky a chlapci předvedli soustředěný výkon. Dobře pálili, rychle běhali po metách, v každé směně uhráli plný počet bodů, a naopak v obraně dokázali předvést několik úspěšných zákroků. Trenér Zdeněk Mateřanka své svěřence pochválil: „Ačkoliv v dětských věkových kategoriích nehrajeme na výsledky, úspěch naší přípravky nás potěšil. Je vidět, že děti hra baví, rády se hýbou, mají kuráž, a bojují až do konce zápasu. V dětských kategoriích hrají holčičky i chlapci dohromady, což přispívá i k dobrým vztahům mezi dětmi. Rádi přivítáme další malé sportovce, kteří by si chtěli tuto napínavou kolektivní hru vyzkoušet.“ Více informací na webových stránkách www.hitopava.cz

Za Opavu bojovali: Nina Světlíková, Simona Baďurová, Ester Mateřanková, Alexandra Bezecná, Jakub Sobotík, Jan Chovanec, Jiří Pravda a Štěpán Piskoř. Nadhazoval hlavní trenér Zdeněk Mateřanka, kaučovaly trenérky Zuzana Světlíková, Nika Bezecná a Alexandra Mateřanková.

You may also like...