HIT v boji o bronz pro Moravu

V závěru letošní sezóny softballu žákyň do 13 let proběhl 1. ročník International Joudrs Cup U13 W. Klání se konalo ve Svoboda parku SK Joudrs Praha 7.-9. října 2022. Na turnaji se utkalo 11 týmů, z toho špička Superligy žákyň dle pořadí na MČR (Joudrs Praha, Kotlářka Praha, Eagles Praha a Piranhas Beroun) s výběry Východních Čech, Moravy a se soupeři z evropských zemí- Velké Británie (GB Cubs), Polska (WUKB Centaury Warszava a SKS Krosniewice) a Ukrajiny, navíc tým Joudrs Navy.

Hráčka SK HIT Opava, Kristýna Vilimcová, byla součástí týmu Moravy a bojovala o to, aby Moravanky obstály v duelech s českými i zahraničními týmy a aby dokázala, že tu umíme super softball. Moravský výběr se musel sehrávat, byly v něm hráčky takřka ze všech týmů Moravy, ale přesto se v bojích neztratil. Ve své skupině moravská děvčata vybojovala druhé místo v základní skupině a v nedělních kláních se tedy probojovala do semifinále.

Nakonec se v boji o třetí místo porvaly s Ukrajinou a cinklo to!!! Moravanky jednoznačně zvítězily 10:0 a na pomyslných stupních vítězů převzaly bronzové medaile. Jedna medaile tedy doputovala i do Opavy a HIT si připisuje další úspěch v letošní sezóně- umístění na bronzové příčce na mezinárodním turnaji.

Holky si odvezly krásné zážitky – poslechly si naši hymnu, hrály pod světly, zažily slavnostní atmosféru předávání medailí, dokonce i ohňostroj byl…zkrátka byla to paráda. A ten bronz, to je nádherná třešnička na dortu letošní sezóny.

You may also like...