Baseballisté HIT Opava kategorie U13 obsadili třetí místo

Dne 1. 10. 2022 jsme se na domácí hřišti utkali o postup do finále soutěže s týmem Klasik Frýdek-Místek, vítězem základní části soutěže U13 – region Východ.

Zápas začal velmi svižně, po prvních bodech Frýdku-Místku odpověděl homerunem Ondra Kožiál a HIT držel s favoritem utkání krok. Hosté ovšem odpálili nechytatelný odpal 2x a utrhli se ve skóre. Naši borci bojovali, ale na lepšího soupeře jsme prostě nestačili a první utkání jsme nakonec prohráli 6:18. Předvedli jsme velmi solidní zápas se spoustou zajímavých okamžiků. Do druhého utkání nám však už chyběli síly a soupeř pohodlně zvítězil 15:0 a zaslouženě tak postoupil do finále soutěže.

Čekala nás tedy série o celkové 3. místo této sezóny se Skokany Olomouc.

Ve čtvrtek 13. 10. odpoledne jsme s Olomoucí začali špatně a brzy prohrávali 0:5, kluci bojovali a snížili rozdíl, utkání ale z naší strany provázela spousta chyb v poli, kdy jsme soupeři dovolili jednoduché body. Naši protivníci zůstávali celý zápas v mírném vedení a zápas, který pro nás od začátku nevypadal dobře, se blížil ke konci, tj. ke druhé hodině svého trvání. Naši hráči ale bojovali srdnatě, slušně jsme pálili a dokázali v posledních chvílích vyrovnat, a proto jsme se dostali do prodloužení za stavu 8:8. Olomouc v nastavení zápasu bodovala, my v dohrávce srovnali na 9:9, a to se už se začínalo stmívat. V druhé nastavené směně se soupeři zadařilo na pálce a dostal se do téměř rozhodujícího vedení 14:9, nás čekala dohrávka zápasu – a nevzdali jsme se – téměř každý start na pálce jsme proměnili v odpal a tím posledním, již za šera, poslal Vojta Kravar poslední spoluhráče až na domácí metu a téměř zázrakem jsme vyhráli 15:14! Hráči a trenéři Olomouce nevěřili svým očím… Zápas trval neskutečné 2 hodiny a 52 minut, o to sladší pak ale bylo naše vítězství.

V sobotu 15. 10. jsme pak zavítali do Olomouce na rozhodující bitvu a druhý vítězný bod v sérii hrané na dvě vítězství. Od počátku jsme měli utkání pevně v rukou, na „prkně“ velmi jistě nadhazoval Dan Večerek, mládežníci pálili jako v minulém zápase, ale naštěstí jsme se vyvarovali chyb v obraně, proto jsme poměrně jistě přejeli soupeře 16:4 a tím jsme si zajistili pěkné 3. místo v soutěži.

Sestava SK HIT Opava: Daniel Večerek, Ondřej Kožiál, Jan Sobotík, Jakub Leifert, Jaromír Klímek, Daniel Půda, Lukáš Krybus, Vojtěch Kravar, Michael Cipko, Aleš Tengler, Matyas Filip. Trenéři: Radek Půda, Adam Kožiál a Radek Večerek

You may also like...