FBT logistics Cup – Superliga kadetek poprvé v Opavě

V sobotu a v neděli 27.-28. srpna 2022 se uskutečnil turnaj Superligy kadetek, nejvyšší soutěže softballu dívek do 16 let v ČR. Po delší prázdninové pauze se naše kachny těšily na další venkovní turnaj, tentokrát na jejich domácím dvorečku v Opavě. V sobotu ráno holky nastoupily proti týmu Eagles Praha, favoritovi soutěže. V první polovině zápasu se kachnám moc nedařilo, v druhé polovině dívky zapojily své síly a dostaly se do vedení. Bohužel se v závěru utkaní stalo pár chybiček v obraně, a proto kachny prohrály 8:11. Druhý zápas se konal v sobotních odpoledních hodinách proti týmu Sokol Hluboká. Ač se holky po prázdninové pauze stále rozkoukávaly, rychle se dostaly do vedení a před dohrávkou zápasu na výsledkové tabuli svítilo 7:2 pro Opavu. Soupeř ale mohutně zatlačil a srovnal stav zápasu. V prodloužení zvítězila zkušenost a soupeř zaslouženě zvítězil 8:7.

V neděli kačky nastoupily v dobré náladě proti HSM Trutnov. Snažily se a hra vypadala o mnoho lépe než v sobotu, ale udělaly chyby v obraně pustily soupeře do tlaku. Kvůli špatnému počasí se zápas ukončil předčasně a skončil porážkou 1:3. Čtvrtý zápas už naše hráčky hrát nemohly. Turnaj se kvůli průtrži mračen zrušil dříve.

Turnaj probíhal ve velmi přátelské atmosféře za vynikající podpory panen bufetářek, které se vzorně staraly jak o trenéry, tak o hráčky a diváky. Velkým zpestřením byl náš nový Zoo koutek s nádherným Ferdinandem a půvabnou Izabelou, husami labutími a challenge „Šlohni huse míček“ slavila velký úspěch zejména mezi pražskými slečnami.

Opavu reprezentovaly: Eliška Jamnická, Aneta Hlávková, Anna Mateřanková, Amálie Leifertová, Adéla Poledňáková, Emma Kroupová, Amálie Pflegerová, Markéta Šimečková, Jindřiška Mateřanková, Agata Tyzio, Ema Latková.

Trenérům Zdeňku Mateřankovi a Petru Poledňákovi děkujeme za koučování a fanouškům za skvělé fandění.

Přijďte mezi nás. Stále přibíráme holky, které nejsou z cukru ročníku 2008 a mladší. Více informací na www.hitopava.cz

You may also like...