Hit se v Brně prostřílel až do finále

První venkovní turnaj v roce 2022 má za sebou opavský HIT U11. Soutěž se v ČR hraje jak pod Českou softballovou asociací, tak pod Českou baseballovou asociací. Jedná se o celorepublikovou soutěž rozdělenou do 3. divizí. Opava hraje divizi Morava a setkává se tak s týmy nejen ze severní Moravy, na které jsou hráči zvyklí, ale také nově může změřit své síly s kluby ze střední i jižní Moravy. Jedná se o smíšený tým dětí ve věku do 11 let.  Základním cílem je dát dětem nejen softballové, ale všeobecně sportovní základy.

Hiťata předvádí skvělou hru a dělají Opavě všude, kam dojedou, čest. Je jen škoda, že musí za každým takovým turnajem objíždět půl republiky a kvůli špatné úrovni opavského hřiště nemohou ani jednu část tohoto turnaje zažít jako domácí tým.

Na turnaji v Brně, který se konal ve sváteční den, na Velký pátek, opět mladí Opavané ukořistili skvělé umístění, a to celkové druhé místo. Že by se mohlo jednat o dobrou sezónu už napovídaly výkony, které děti podávaly celou zimní sezónu a v Brně Hiťata potvrdila, že jsou prostě ve formě! Hned při prvním zápase poměřili mladí hráči své síly se Snails Kunovice, kdy po dlouhé cestě a brzkém vstávání na krásném brněnském hřišti urvali hned první výhru 9:5. Následovala hra s domácími Sever Brno, který po napínavé a vyrovnané hře skončil 9:7 opět pro Opavu. Třetí tým, se kterým se mladí sportovci seznámili, byl Locos Břeclav. Dobře rozehraná Hiťata tentokrát nedala soupeři šanci a rozstřílela ho 12:2 a dostala se tak po třech výhrách do finále. Po několikahodinové pauze se konečně večer konal boj o první místo, do kterého se nakonec z šesti týmů probojovali domácí Sever Brno, které sice již hráči Hitu dopoledne porazili, ale nyní se prostě nezadařilo tak, jak by si opavský tým představoval a Brnu, i přes neuvěřitelné nasazení v poslední směně, podlehli 6:8.

I když finále nevyšlo, opavští ostrostřelci předvedli během celého prvního venkovního turnaje sebevědomou hru, týmového ducha, nebojácný útok a sehranou a fungující obranu, a to i přesto, že opavský tým reprezentují hráči, kteří jsou všichni minimálně o rok mladší, než je daná kategorie, za kterou nyní hrají. A to slibuje naprosto parádní blízkou budoucnost. Za Opavu nastoupil tým ve složení: Baďura Dominik, Blaga Kryštof, Blažek Vojtěch, Cupal Matěj, Koniorová Viktorie, Mateřanka Rudolf, Půdová Vanda, Světlík Daniel a Škývara Vítek a tým koučovali Zdeněk a Saša Mateřankovi, Radek Půda a Zuzana Světlíková.

You may also like...