Coachpitch League U10 v Opavě

Ve čtvrtek 21. dubna se konaly první zápasy Coachpitch League U10 tentokrát na domácím hřišti v Opavě. Coachpitch je instruktážní liga zaměřená na výuku mladých hráčů základům baseballu pomocí nadhazování vlastními trenéry týmu. HIT odehrál celkem dva zápasy s ostravským rivalem Arrows, který má do této kategorie přihlášena dvě družstva, jedno baseballové a druhé softballové.  Hiťata trénují obě varianty tohoto pálkovacího sportu, a proto dokáží sehrát jak baseballové, tak softballové utkání, což je pro ně velkým plusem, protože se setkávají s různými týmy i situacemi ve hře, které je herně posouvají dopředu, což předvedli právě hned v prvním jarním utkání, kdy mladé ostravské borce rozstříleli 9:2 a 12:1. Opavským baseballistům to nejen pálilo silně a daleko, ale předvedli také velmi sehranou obranu, která nedovolila soupeřům doběhnout na domácí metu a skórovat. První zápasy se domácím opravdu povedl a všichni doufají, že stejně úspěšně bude pokračovat našlapaná sezóna, která mladé baseballisty toto jaro a léto čeká.

HIT Opava stále nabírá nové hráče po celou herní sezónu, neboť nyní na jaře je ten nejlepší čas, kdy se tento neotřelý a stále populárnější sport naučit. Pokud si chcete tento sport vyzkoušet, přijďte si podívat na některý z venkovních tréninků, jejichž rozpisy najdete na webových stránkách Hitu.

HIT koučovali Zdeněk Mateřanka a Radek Půda a jako rozhodčí se před opavskými fanoušky premiérově představil Jakub Chovanec starší.

Za Opavu hráli Baďura Dominik, Blaga Kryštof, Blažek Vojtěch, Cupal Matěj, Hudeček Matylda, Chovanec Jakub, Kolář Matyas, Koniorová Viktorie, Mateřanka Rudolf, Půdová Vanda, Světlík Daniel a Škývara Vítek.

You may also like...