Softball – žákyně září!!!

Hit Opava, opavský baseballový a softballový oddíl se 9/2 potřetí zúčastnil turnaje dívek do 13 let, součásti zimní ligy žaček. Turnaj se konal v Kunovicích účastnila se jej družstva Opavy, Kunovic, Blanska, Brna a Ostravy. Náš nově utvořený čistě dívčí tým stále sbírá zkušenosti, nicméně povzbuzen prvním místem na předchozím turnaji měl ambice nejvyšší. Turnaj jsme pojali rozvojově, chtěli jsme, ať i naše nové hráčky (máme posily z Polska) sbírají zkušenosti a tak jsme v utkáních ve skupině spravedlivě a rovnoměrně střídali. V útoku na pálku chodily všechny a v obraně se dle systému střídaly a každou směnu hrály jinou pozici. V prvním zápase jsme se utkali s Cats Brno a ač byl zápas velmi vyrovnaný, tak jsme vyhráli 8:2. Ve druhém zápase jsme se střetli s domácími Kunovjankami a  přes srdnatý odpor soupeřek jsme zvítězili 15-5. Překvapivě jsme tak navzdory naší rozvojové koncepci vyhráli skupinu a postoupili do finále turnaje. Jako trenér velmi oceňuju sílu, kterou představuje náš útok a to, jak zkušenější holky pomáhaly těm novějším. 

Ve finále jsme se utkali s druhým celkem domácích a skóre se přelévalo z jedné strany na druhou. Domácí měli obrovskou podporu publika, které je hnalo v před a před poslední směnou (setem), zápasu bylo skore 11-10 pro nás. V poslední směně hned naše první pálkařka Aneta Hlávková obsadila úspěšně metu, aby se hned v další rozehře nechala pro běžecké pochybení  vyautovat. Vypadalo to s námi bledě, ale pak se začaly dít divy. Holky zabraly a nastřílely mnoho úspěšných odpalů. Úžasně se prezentovala Tereza Malá, která homerunem stáhla hned tři body a zápas pak nádherně zakončila Aneta Hlávková, která při svém druhém startu ve směně druhým úspěšným odpalem stáhla Annu Mateřankovou pro bod a tím zápas ukončila. 

Během celého turnaje na pálce zářila Adéla Poledňáková, která neskutečně tvrdými ranami decimovala soupeře. Máme velmi nadaný a talentovaný tým, který budujeme již několik let a dosahujeme s ním úspěchů, jak loňské čtvrté místo na MČR, tak dosavadní výsledky zimní soutěže jsou velmi slibné. Momentálně jsme na prvním místě zimní ligy a velmi se těšíme na start venkovní sezony, kdy nebudeme svázáni menšími prostorami tělocvičen a hal. Náš areál se postupně zlepšuje a moc se těšíme na dubnové otevření sezony. 

Víte, že v Opavě existuje spolek SK HIT Opava? Věděli jste, že se věnují baseballu a softballu? Víte, že baseball je nejlépe placený kolektivní sport na světě? Víte, že je to herní forma atletiky? Víte, že v Opavě děti trénuje mistr Evropy a ČR? Víte, že tyto sporty umožní dětem zdarma studia na prestižních amerických univerzitách?  Víte, že jsou to sporty olympijské? Přiveďte své děti, třeba si je oblíbí a budou moci sportovat v nekorupčním přátelském prostředí pod vedením kvalifikovaných trenérů. Přijímáme děti ročníku 2007 a mladší, hrajeme kategorie u7, u8, u9, u10, u11 a u13 – největší zájem máme o ročníky 2007 a 2008, kde můžeme přibrat nejvíce dětí díky oddělování chlapců a dívek do samostatných družstev. Hromotluci i urostlé dívky jsou víc než vítáni. 

Podrobné informace o SK HIT, rozpisy tréninkových jednotek a kontakty najdete na www.hitopava.cz.

You may also like...