Úspěch na prvním turnaji v Orlové

Na počátku listopadu proběhl 1. turnaj zimní ligy. Tímto turnajem definitivně skončila letní, venkovní sezona a začíná ta zimní, indoorová. Klub SK HIT Opava přihlásil své týmy do všech soutěží a spolu s týmy z ostravského revíru jsou naše děti opravdu všude. Kategorie U11 letos hraje zimní ligu spolu s dalšími 4 týmy. V této kategorii mohou hrát děvčata i kluci a nadhazuje stroj. Dne 10.11. proběhl turnaj v krásné hale v Orlové, a jak to dopadlo se dozvíte, když budete číst níže.

Úvodní utkání jsme odehráli proti Arrows Ostrava U10. Tento tým se do soutěže přihlásil, neboť má málo zimních turnajů, a tak je to zajímavé srovnání s dětmi o rok mladšími. Počátek utkání byl velmi nervózní a zápas rychle plynul. Stroj nadhazoval velmi zajímavé míče a oba týmy měly velké problémy s pálkou. Náš tým hrál skvěle v poli a nepovolil soupeři ani bod. Až na konci utkání jsme rozjeli velkou pálkařskou show a body začaly přibývat. Nakonec se nám podařilo utkání vyhrát v poměru 5:3, a tak jsme zvládli úvodní utkání se ctí.

I v druhém utkání jsme hráli proti Arrows Ostrava. V tomto střetnutí nás čekala kategorie U11, a tak nás čekal těžší protihráč. Trenéři mírně zamíchali se sestavou a namixovali zajímavý line-up. I přes tento fakt naši hráči a hráčky předváděli famózní výkon a po konci základní hrací doby utkání skončilo 0:0. Trenéři se domluvili a hrál se tie-break, a tak se začalo v běžci na metách. Měli jsme 2 outy a soupeř byl na lopatkách, ale bohužel jsme udělali 2 hloupé chyby v poli a už jsme prohrávali. V dohrávce se nám podařilo dát pouze 1 bod, ale odešli jsme z hřiště se vztyčenou hlavou.

Poslední utkání jsme odehráli proti MSK Snails Orlová. Proti domácímu utkání jsme nastoupili v nejlepší sestavě a ukázali jsme, že máme baseball v krvi. Začátek byl mírně nervozní, ale druhá směna ukázala, kdo bude šťastnějším týmem. Dařilo se nám hrát dobře v poli a přidali jsme nadstavbu v útoku. Našemu týmu se dařilo i kvalitně střídat a všichni si okusili radost ze hry. Dva hráči, konkrétně Daniel Večerek a Dominik Richta zahráli tzv. inside park homerun (míč zůstane v hřišti, ale běžec oběhne všechny mety). Po ukončení hrací doby propukla čirá radost, neboť jsme dosáhli na krásný stříbrný pohár.

Chtěl bych poděkovat všem hráčům a hráčkám za vzornou reprezentaci našeho klubu na tomto turnaji. Také děkuji všem trenérům, asistentům, pomocníkům a rodičům za skvělý servis a podporu. Doufám, že příští turnaj budeme ještě silnější a bude to HITparáda!

Sestava SK HIT Opava:

Večerek Daniel, Kožiál Ondřej, Vilímcová Kristýna, Sobotík Jan, Tyzio Agata, Hodoši Josef, Hodoši Jan, Liefert Jakub, Gebauer Adam, Klímek Jaromír, Tyzio Ewa, Richta Dominik.

HIT jede!

You may also like...