Opavské kachny snáší zlatá vejce

Druhý turnaj Superligy žákyň v softballu dívek do 13 let.

Druhý turnaj Superligy žákyň se konal 12.-13.6 v Praze. Převážná část našeho týmu tentokrát vyrazila na cestu vlakem. Ráno bylo zpestřeno chybějící dvojicí mámy a dcery, jejichž dvouminutové zpoždění pan strojvedoucí rozhodně nebyl ochoten tolerovat. Po minulém vítězném turnaji jsme věděli do čeho jdeme. Proti našemu skvěle naladěnému, ač ospalému týmu Hit Opava, vstávali jsme ve 4 hodiny ráno, nastoupila 4 další družstva – pražské Eagles, dva týmy pražských Joudrs a ostravské Arrows. V sobotu za stálé podpory fanoušků Kachny prvně porazily Joudrs Praha B 5:2, pak s improvizovanou sestavou Eagles Praha 13:6 a v napínavém utkání i celek Arrows Ostrava 1:0, kdy pro jediný bod zápasu doběhla Amálie Leifertová. Zápas z pozice kečra řídila Jindřiška Mateřanková, jejíž dvojče Anna se výborně zhostila role nadhazovačky a soupeři nedovolila ani bod. Zápas byl okořeněn pokusem o krádež domácí mety, ale i tuto nestandardní situaci se nám podařilo ubránit. Touto třetí výhrou jsme si vybojovali finále a v posledním zápase základní skupiny s druhým jasným finalistou Joudrs Praha jsme tak mohli dát příležitost méně zkušeným hráčkám. Soupeř využil několika našich chyb a zaslouženě zvítězil 6:3.

Do odvety ve finále Kachny vstoupily impozantně a hned v první směně se ujaly vedení po odpalech Týny Kuchaříkové a trojmetovém odpalu Jindřišky Mateřankové. Vedení naštěstí ubránily navzdory hrubé chybě vnější polárky, kterou z bryndy vytáhla snad padesatimetrovým příhozem na domácí metu Adéla Poledňáková a vyautovala tak soupeřku usilující o vyrovnávací bod. Ve čtvrté směně jsme vedení po odpalech Emmy Kroupové a Terezy Malé navýšili o bod. Výborně nadhazující Anna Mateřanková zápas s přehledem uzavřela a nepovolila soupeři skórovat ani jednou. 2:0 pro Hit a druhé zlaté vejce bylo naše z druhého Superligového turnaje žákyň míří do Opavy.

Slovo trenéra Zdeňka Mateřanky: „Mám z holek obrovskou radost. Zápasy na minulém turnaji byly velmi vyrovnané a soupeři si na nás teď dávají velký pozor. Jsem moc rád, že jsme navzdory únavě a nepříjemnému počasí turnaj zvládli. Holky si to moc užily, ať už cestu vlakem či turnaj s přespáním a ač úplně vyčerpané, tak velmi pyšné a spokojené dorazily v neděli v osm večer do Opavy. Příští turnaj hostíme v Opavě a rád bych k nám pozval fanoušky, aby naše družstvo o víkendu 26.-27./6. podpořili. Vstupné je zdarma a občerstvení je zajištěno. Přijďte vyzkoušet jak chutná Zlatovar hnaný dusíkem. Informace o turnaji naleznete na našem webu www.hitopava.cz.“

Opavu reprezentovaly: Poledňáková Adéla, Mateřanková Jindřiška, Mateřanková Anna, Malá Tereza, Kleinová Viktorie, Kuchaříková Kristýna Klára, Doležalová Helena, Pflegrová Amálie, Leifertová Amálie, Hlávková Aneta, Tyzio Agata, Vilimcová Kristýna, Kroupová Emma, Fajková Vanesa pod vedením trenérského tria Zdeněk Mateřanka, Poledňák Petr a Kuchařík Petr, všichni pečlivě opečovávaní paní kustodkou Romanou Synkovou.

You may also like...