OSTRAVSKÝ PŘÍPRAVNÝ TURNAJ ŽÁKYŇ

            Krásný sobotní prosluněný den strávily čtyři týmy žaček-softballistek z celé Moravy v Ostravě. Dne 6. června se zde odehrával první přípravný turnaj dívek do 13 let. Na klání do Ostravy přicestovaly čtyři týmy-opavský SK Hit, Arrows Ostrava, Cats Brno a Snails Kunovice.

            Počasí přálo, sluníčko svítilo, fanoušci fandili, holky byly po dlouhé karanténní odmlce nažhavené na hru.

V prvním zápase se sešly naše Hitky s hráčkami Arrows. Přestože před necelým týdnem utrpěly holky z Opavy porážku, do zápasu nastoupily bez bázně a hany. Statečně se držely, ale přesto je zkušenější hráčky Ostravy porazily 9:3.

            Pořádné drama fanoušci zažili ve druhém zápase s Cats Brno. Opavský Hit se souhrou v poli a krásnými nadhozy Jindřišky Mateřankové dostal hned v první směně do vedení 2:0. Tento náskok hráčky urputně držely až do poslední směny. Brno však dokázalo srovnat. Na řadu přišla dohrávka. Nervy doslova tekly, holky z Hitu musely dát alespoň jeden bod, aby zaslouženě vyhrály. Rozhodující bod pro Opavu urvala Anička Mateřanková a nervydrásající zápas tedy skončil naším vítězstvím 3:2. Hurá- HIT jede.

            Poslední zápas s rovnocenným soupeřem Snails Kunovice opět prověřil nervy hráček i fanoušků. Holky první směnou potěšily fanoušky a vedly 2:0. Chybami v poli i na pálce ale svůj náskok ztratily a Kunovice vyrovnaly. Kolaps v poslední směně umožnil hráčkám Kunovic pět doběhů a naděje na vítězství rázem opadly. Hráčky Hitu se vytrvale snažily, ale náskok Snailsů už nedokázaly srovnat a zápas pro ně skončil porážkou 7:4.

            Přestože domů odjížděly dívky s porážkou v hlavě, děkujeme jim za dramatický sobotní den a krásné zážitky ze hry. Sláva vítězům a HIT – jde do boje! Hit- příště vyhraje!!!

            A jak hodnotí výkony hráček jejich trenér?

 Moc se mi líbily výkony nadhazovaček a chytaček. Holky se statečně popasovaly s novou výkonnostní úrovní. Moc se mi rovněž líbila síla týmu, kterou projevily v dohrávce zápasu s Brnem, kdy se po ztrátě vedení otřepaly a zápas otočily ve svůj prospěch.

Náš tým hledá posily. Dívky ročníků 2007 a mladší. Přijďte si vyzkoušet olympijský sport v Opavě. Informace o trénincích najdete na www.hitopava.cz.  

You may also like...