Květnový baseballový turnaj U11 v Šumperku

Deštivý květnový týden zakončili mladí baseballisté ze severní Moravy na víkendovém turnaji v Šumperku. V sobotu a neděli 18. a 19. května počasí přálo a hráče čekaly dva perné dny plné vzájemného zápolení. Do vzájemných soubojů vstupovalo pět týmů- domácí Cannibals, opavský SK Hit, Arrows Ostrava, BK Klasik Frýdek-Místek a Skokani z Olomouce.

V sobotním krásném počasí jsme sehráli dva zápasy. Krásná souhra a týmový duch našeho týmu nám vynesly dvě výhry. Výhra nad Klasiky byla o to sladší, že se nám tento tým podařilo porazit snad poprvé a s elánem jsme čekali na nedělní klání. Večer byl ještě zpestřen opékáním a jinou zábavou. Tady se potvrdilo heslo: „ V poli soupeři, mimo hřiště kamarádi.“ Bylo krásné pozorovat líté soupeře, jak společně hrají fotbal, schovku nebo jen sedí a pojídají opečené buřty…

Druhý den jsme s odhodláním nastoupili proti obávanému, zatím neporaženému soupeři- Arrows Ostrava. Hráli jsem velmi vyrovnaně a určitých chvílích jsme měli na soupeře navrch. Zápas skončil remízou, což byl pro náš ohromný úspěch, poté následoval tie-break. S touto variantou jsme se setkali poprvé a bylo zajímavé postavit se ve zkrácené hře znovu soupeři. V závěru nám na Arrows nestačily síly a bohužel jsme v tomto prodloužení Ostravákům podlehli. Nicméně i tak zazněl pokřik Hit-jede!!! V poslední nervydrásající hře, kdy jsme neustále dotahovali náskok Skokanů Olomouc, nám došly síly a nedokázali jsme dotáhnout v dohrávce jejich vedení a zápas pro nás skončil prohrou.

Přestože jsme odjížděli domů po porážce, můžeme být s výkonem svěřenců trenéra Mateřanky spokojeni a společně si zařvat: HIT- jde do boje, HIT- zase vyhraje!!! HIT- jede!!!

You may also like...