Opavské mix U11 družstvo bojovalo na prvních zápasech Winterleague

Opavský baseballový tým v kategorii pro děti do 11 let letos přinesl do zimní ligy nečekaně sestavené družstvo. Jelikož má Opava momentálně pouze dva hráče, kteří oficiálně patří do kategorie do 11 let, rozhodli se trenéři namíchat tým z mladších hráčů a několika 11letých, kteří převážně pomáhají hlavně v zadním poli.

Tento speciální mix tým se tak setkává se zkušenějšími protihráči, což přináší do her dodatečné vzrušení. I přes občasné věkové a zkušenostní rozdíly se tým nezalekl a s chutí, odhodláním a pohodovou náladou se pod vedením trenérů Jakuba Chovance a Radka Půdy pustil do boje.

V prvním zápase Winterleague se mladí opavští baseballisté postavili týmu z Frýdku-Místku. Domácí tým Klasik se snažil ze všech sil. A i když utkání bylo napínavé a do poslední směny vyrovnané, nakonec Opavané podlehli soupeři po hodinovém zápase 8:10.

Ve druhém zápase narazila Hiťata na ještě silnějšího soupeře – tým ostravských Arrows. I přes odhodlání Opavy a aktivní hraní, nově složený tým potřeboval čas na sladění svých sil a dovedností v poli. Ostrava nakonec zvítězila 14:6, ale trenéři i hráči odcházeli z hřiště s pozitivním postojem, fajn odehranými zákroky a několika pořádnými hity, které proletěly skrz celou tělocvičnu.

I když se výsledky nepovedly přesně tak, jak Opavané doufali, získali zkušenosti, odhodlání a sílu týmového ducha, která je základem pro další rozvoj a úspěchy. Opavský HIT ukázal, že i s malým počtem hráčů a s věkovými výzvami mohou hrát parádní baseball.

You may also like...