Opavští softballisté se vracejí na vítěznou cestu

U11 Coachballová liga, 2. kolo: V sobotu 20. května se opavští softballisté vydali do Blanska na druhé kolo U11 Coachballové ligy, aby si spravili chuť po nepovedeném turnaji v Ostravě. Na tamním turnaji skončili na nelichotivé bramborové pozici, ale tentokrát chtěli urvat tolik vytoužené vítězství. A jejich očekávání se naplnila, protože v Blansku se umístili na nejvyšší příčce.

První zápas hráli Opavané proti týmu Locos Břeclav. Opavané suverénně přehráli své soupeře poměrem 14:2 a bylo to skvělé rozehrání, které mladým Opavanům spolu s hřejivým sluncem jižní Moravy dodalo energii. V druhém zápase narazili na minulého vítěze prvního turnaje, tým SK Sever Brno. Bohužel, tentokrát utrpěli jedinou porážku dne, když podlehli těsně poměrem 5:4. Oba týmy předvedly skvělou obranu, a tak se pálkařům obtížně dařilo získat body. Tento zápas však nebyl klíčový, a tak Opavané s druhým místem ve skupině čekali na odpolední rozhodující část turnaje, která slibovala ještě tři napínavé zápasy.

V prvním z těchto zápasů se Opavané střetli s týmem Kunovice B. Mladý tým Kunovic nestačil na zkušené opavské hráče a utrpěl porážku 15:2. Následně se v boji o semifinále postavili proti týmu Kunovice A – Snails. Šneci z Kunovic předvedli pěknou hru, ale opavská obrana byla neprostupná, a tak výsledek jednoznačně hovořil ve prospěch Opavanů, kteří zvítězili 11:4.

V boji o první místo se opavští hráči setkali s domácím týmem Blansko. Ani zde nechali nic náhodě a po výhře 11:2 splnili svá očekávání. Opavská Hiťata tak odjela z tohoto turnaje s prvním místem a znovu nabytým sebevědomím. Po nepovedeném předchozím turnaji bylo jejich sebevědomí mírně otřeseno, ale tentokrát dokázali, že mají na to hrát s nejsilnějšími týmy v republice.

Opavští softballisté předvedli skvělé výkony, ať už v útoku nebo v obraně, jejich týmová hra byla na vysoké úrovni a týmový duch ať už mezi dětmi na lavičce nebo rodičů na tribunách zněl celým Blanskem. Doufejme, že si udrží svou formu i v dalších zápasech a budou pokračovat v úspěšném tažení ligou.

Tým koučovali Radek Půda, Saša Mateřanková, Zuzka Světlíková a Jakub Chovanec a tým nastoupil v plném složení: Baďura Dominik, Baďurová Simona, Blaga Kryštof, Blažek Vojtěch, Cupal Matěj, Hendrich František. Hrbáč Lukáš, Chovanec Jakub, Koniorová Viktorie, Mateřanka Rudolf, Půdová Vanda, Rippel Maxmilián, Salát Dominik, Světlík Daniel, Škrobánek Matěj a
Škývara Vítek.

Autorka: Milada Hejtmanová

You may also like...