Baseballisté HIT Opava kategorie U13 poprvé prohráli

V neděli 14. května hráli naši baseballisté do 13 let na domácím hřišti třetí kolo baseballové soutěže s Arrows Ostrava. S tímto klubem jsme v minulosti často prohrávali, každopádně letos naše třináctky posílené o naše jedenáctileté talenty hrají velmi dobré zápasy, proto jsme šli do dvojutkání s cílem vyhrát.

Hned na začátku prvního zápasu, kdy jsme tak trochu ještě spali, nám v první směně soupeř utekl o 4 body, obrana v poli se trochu hledala, ale od druhé směny jsme se zvedli, následně Honza Sobotík snížil na 1:4 a dále se hrál vyrovnaný zápas. Soupeři se přetahovali o každý aut a každý odpal, ale naši borci i když naplnili mety, nedokázali stáhnout další body. Zápas tak dospěl do svého konce a my museli zkousnout první porážku v sezóně.

Do druhého zápasu jsme naskočili stejně nešťastně jako do prvního, opět jsme záhy prohrávali o 4 body, ale tentokráte jsme nedali svou kůži zadarmo. Naši makali, i přes nějaké chyby jsme postupně připisovali body a před koncem zápasu se nám podařilo otočit výsledek na 5:4 pro nás. Soupeř nás však zlomil na konci několika dobrými odpaly a ke své neskrývané radosti uhrál druhé vítězství v poměru 11:5.

Zdálo by se, že smutek zavládl na domácí lavičce, ne však na dlouho. Trenér Radek Půda své svěřence pochválil za bojovnost a přístup k zápasům, což ocenili i fanoušci obou týmů. Navíc příležitost na důležitých postech dostali mladší – na nadhozu si svoje velmi dobře odvedli Matěj Cupal a Ruda Mateřanka, post kečra skvěle zvládli Ema Latková a Dany Světlík. Důležitější než výsledek, zatím v základní části sezóny, byla rozhodně předvedená a vyrovnaná hra s těžkým soupeřem – získali jsme další zkušenosti a dokázali si, že letos můžeme porazit každého – příště budeme ještě lepší!

Za SK HIT Opava nastoupili: Jan Sobotík, Rudolf Mateřanka, Daniel Půda, Matěj Cupal, Kryštof Kočíb, Ema Latková, Vanda Půdová, Dominik Baďura, Daniel Světlík, Prokop Grygar, Dominik Salát

Trenéři: Radek Půda, Gabriela Půdová, Zuzana Světlíková

You may also like...