Opavští baseballisté U11 vybojovali v zimní lize regionu Východ stříbrné medaile

V Ostravě Vřesině se poslední březnovou sobotu odehrály finálové zápasy v baseballu kategorie U11 mezi týmy Hit Opava a ostravskými Arrows. Tato utkání byla velmi napínavá a diváci si přišli na své.

Tým Hit Opava měl za sebou velmi úspěšnou zimní sezónu, během níž zaznamenal pouze porážku od týmu Arrows U11. V semifinálovém zápase se Hit utkal s dalším ostravským týmem Arrows Soft, který byl však posílen o hráče z týmu U11, a tak se Arrows Soft podařilo v průběhu utkání dostat do vedení. Nicméně Opavští to nevzdali a nakonec v poslední směně dokázali zápas otočit a vyhrát těsným skórem 7:6.

Po tomto napínavém utkání se tým Hit Opava připravoval na finálový zápas proti ostravským Arrows U11. Oba týmy se na hřišti setkaly v minulosti již několikrát, a tak bylo jasné, že bude na co se dívat, protože jsou sobě navzájem největšími soupeři. V samotném finálovém zápase se ukázalo, že Arrows U11 byli nakonec lepším týmem v útoku i v obraně. Hiťatům to sice pálilo, ale ostravské šípy dokázaly jejich odpaly velmi pohotově dostat do svých rukavic a vyautovat tak mnoho nadějných pálkařů. Opavští baseballisté, kteří dokázali v zimní sezóně předvádět velmi vyspělou hru v poli, si tentokrát moc nesedli s písečným povrchem nafukovací haly ve Vřesině a proklouzali se tak k ne moc lichotivému skóre pro tým Arrows U11, který si odnesl zasloužené vítězství 10:3.

Navzdory finálové porážce mohou hráči týmu Hit Opava být velmi hrdí na své výkony v průběhu celé Winterleague. Podařilo se jim vybojovat si místo v finále a předvést kvalitní hru. Finálový zápas byl pro ně velkým zážitkem a zkušeností, kterou mohou využít v budoucích zápasech.

Celkově se jednalo celou sezónu o skvěle odehrané zápasy, které přinesly mnoho napětí a emocí. Fanoušci obou týmů si přišli na své a mohou být spokojeni s kvalitním výkonem svých favoritů. Doufejme, že i další zápasy budou nabízet podobné zážitky a v jarní sezóně to opavským nejednou zacinká na nejvyšších příčkách.

Opavský tým celou zimní sezónu trénovali Zdeněk a Saša Mateřankovi a na zápasech je doprovázel také trenér U13 Radek Půda.

Tým v zimní sezóně reprezentovali: Baďura Dominik, Blaga Kryštof, Blažek Vojtěch, Cupal Matěj, Hrbáč Lukáš, Chovanec Jakub, Koniorová Viktorie, Mateřanka Rudolf, Půdová Vanda, Rippel Maxmilián, Salát Dominik, Světlík Daniel, Škrobánek Matěj a Škývara Vítek

You may also like...