Opavští baseballisté získali cenný bronz

Finálový turnaj soutěže Winter Tour U9 2023 se konal v neděli 12. března 2023 v Orlové. Jednalo se o poslední baseballové klání v této zimní sezóně, a opavská Hiťata se rozhodla podat co nejlepší výkon. V prvním zápase bojovala proti týmu Arrows Ostrava, za který nastoupilo několik nováčků. Zkušenější Opavané Ostravu hladce porazili a mohli se chystat na soupeře z Orlové. Tým MSK Snails Orlová hraje v žákovských kategoriích krátce, a obvykle do zápasu nastoupí věkově různorodý tým. Ani tentokrát tomu nebylo jinak. Přestože se naše děti snažily, proti starším soupeřům se jim nedařilo vzdorovat. V závěru turnaje jsme poměřili síly s baseballisty z Frýdku-Místku. Zápas to byl velmi napínavý. Oba týmy se dlouho přetahovaly o vedení, dokonce naši hlavní tahouni U9 Lukáš Hrbáč a Simona Baďurová předvedli krásný dvojout, čímž soupeře ve 2. směně úplně paralyzovali. Situace se ještě zdramatizovala v dohrávce poslední směny, kdy nadhozený míč zasáhl naši pálkařku Ester Mateřankovou do nohy, a její start na pálce byl v ohrožení. Mladá hráčka však předvedla bojovnost a sportovního ducha, a po krátkém ošetření na lavičce do zápasu opět nastoupila, a svým tvrdým odpalem vzkřísila opavské naděje. Byli jsme jediný odpal od vítězství! I když nakonec slavil nejtěsnějším výsledkem frýdecký Klasik, naši trenéři i hráči mohli být se svým výkonem spokojeni. Celkově se v soutěži U9 umístil opavský tým na krásném 3. místě, děti dostaly medaile a sladkosti, a trenér Zdeněk Mateřanka v kabině nešetřil chválou. Budeme napjatě sledovat, jak se bude opavským hráčkám a hráčům dařit v nadcházející venkovní sezóně.  

Baseball a softball jsou v Česku stále populárnější. Pokud si chcete vyzkoušet tyto atraktivní kolektivní sporty na vlastní kůži, přijďte si zatrénovat s našimi hráči. Více se dozvíte na našich oddílových stránkách www.hitopava.cz.

Opavu reprezentovali: Nina Světlíková, Ester Mateřanková, Simona Baďurová, Alexandra Bezecná, Eliška Hübschová, Ondřej Böhm, Lukáš Hrbač, Jan Chovanec, Jiří Pravda, Max Rippel, Prokop Vavrečka, děti koučovali Zuzana Světlíková, Alexandra Mateřanková, Nika Bezecná a Zdeněk Mateřanka. 

You may also like...