Baseball – opavské naděje dosáhly nejlepšího umístění v historii

Hit Opava se letos poprvé zúčastnil soutěže baseballu do 11 let. Do soutěže jsme vstupovali s obrovským respektem. V této kategorii se již nadhazuje a mládežnická družstva extraligových oddílů hrají na vysoké úrovni. Hned první zápasy byly studenou sprchou, kdy jsme si, naštěstí plně, vybrali nováčkovskou daň. Během roku se naše výkony stabilizovaly a připsali jsme si několik cenných výher a hlavně nasbírali mnoho zkušeností.

Celý ročník soutěže se dohrával podzimním turnajem 6.10. v Olomouci. Utkání byla velmi dramatická a vedení se přelévalo z jedné strany na druhou. Hned v prvním zapase jsme narazili na vítěze dlouhodobé části Arrows Ostrava. Nepodařilo se nám udržet slibné vedení a podlehli jsme 4:5. V dalším zápase šlo o druhé místo a oba dva týmy nasadily to nejlepší, co měli k dispozici. S veškerou naší snahou skončil zápas Opava – Frýdek Místek 1:5. Závěrečný zápas turnaje tak rozhodoval o bronzovém umístění a našeho soupeře jsme doslova rozstříleli a zvítězili. Opava – Olomouc 9:2 a z hanácké metropole si tak odvezla cenný bronz.

Celkové pořadí soutěže:

  1. Arrows Ostrava
  2. Klasik Frýdek Místek
  3. Hit Opava
  4. Skokani Olomouc
  5. Cannibals Šumperk

Sezonu hodnotím jako úspěšnou. Děti se srdnatě popraly s novými podmínkami a mám velkou radost z těsných zápasů s velkokluby, jejichž zázemí se ani vzdáleně nepřibližujeme. Nevyhovující zázemí kompenzujeme kvalitní trenérskou základnou s extraligovými a reprezentačními zkušenostmi – kde v Opavě děti trénuje mistr  Evropy. Je pro mne velkou radostí, že k nám přicházejí nové děti a naše hráčská základna každý rok o třetinu naroste. Přál bych si, aby nám naše výsledky pomohly získat pozornost a podporu představitelů města a mohli jsme dětem poskytnout bezpečné a důstojné zázemí k rozvoji jejich sportovních dovedností.

Opavu reprezentovali: 

Tomáš Hűbsch, Jindřiška Mateřanková, Lukáš Krybus, Tereza Malá, Marek Hűbsch, Anna Mateřanková, Amálie Leifertová, Adéla Poledňáková, Daniel Večerek a Aneta Hlávková pod vedením trenérů Zdeňka Mateřanky a Radka Večerka.

You may also like...