Softball – žákyně vyhrály zimní ligu

HIT Opava, opavský baseballový a softballový oddíl se poprvé v historii zúčastnil soutěže dívek do 13 let, zimní ligy v softballu žaček. Soutěž se konala turnajovým způsobem a v městech jednotlivých účastníků a naše softbalistky se tak představily i na domácí půdě v nádherné hale Slezského gymnázia v Opavě. Soutěže se účastnilo šest týmů, a to družstva Kunovic, Blanska, Brna, Trnavy, Opavy a Ostravy. Náš nově utvořený čistě dívčí tým stále sbírá zkušenosti, nicméně holky už několik let hrají baseball, a tak jsou výkonnostně velmi dobře připraveny. Jelikož je věkový průměr našeho týmu velmi daleko limitu třinácti let, který tuto soutěž ohraničuje, tak jsme soutěž pojali rozvojově. Chtěli jsme, ať i naše nové hráčky (máme posily z Polska) sbírají zkušenosti, a tak jsme v utkáních většinou spravedlivě a rovnoměrně střídali a v útoku na pálku chodily všechny.

Navzdory naší rozvojové koncepci jsme se hned v prvním turnaji v Hrotovicích dostali do finále, kde jsme podlehli soupeři, majícímu v týmu hráčky starší kategorie s reprezentačními zkušenostmi. Povzbuzeni nečekaným úspěchem jsme následující turnaj v Opavě vyhráli, a to stejné zopakovali na dalším turnaji v Kunovicích. Poslední turnaj série byl díky karanténním opatřením zrušen a nás už z prvního místa nemohl nikdo sesadit.

Máme velmi nadaný a talentovaný tým, který budujeme již několik let a dosahujeme s ním úspěchů – jak loňské čtvrté místo na MČR, tak výsledky zimní soutěže jsou velmi slibné. Velmi se těšíme na start venkovní sezony, kdy nebudeme svázáni menšími prostorami tělocvičen a hal. Náš areál se postupně zlepšuje a moc se těšíme na otevření venkovní sezony. 

Víte, že v Opavě existuje spolek SK HIT Opava? Věděli jste, že se věnují baseballu a softballu? Věděli jste, že v Opavě je softballové hřiště? Víte, že baseball je nejlépe placený kolektivní sport na světě? Víte, že je to herní forma atletiky? Víte, že v Opavě děti trénuje mistr Evropy a ČR? Víte, že tyto sporty umožní dětem zdarma studia na prestižních amerických univerzitách?  Víte, že jsou to sporty olympijské? Přiveďte své děti, třeba si je oblíbí a budou moci sportovat v nekorupčním přátelském prostředí pod vedením kvalifikovaných trenérů. Přijímáme děti ročníku 2007 a mladší, hrajeme kategorie u7, u8, u9, u11 a u13 – největší zájem máme o ročníky 2007 a 2008, kde můžeme přibrat nejvíce dětí díky oddělování chlapců a dívek do samostatných družstev. Jsou to náročné sporty, ale uplatnit se můžou hráči a hráčky všech tělesných konstitucí – stačí, když mají rádi pohyb a sportování v kolektivu.

Podrobné informace o SK HIT, rozpisy tréninkových jednotek a kontakty najdete na www.hitopava.cz

You may also like...