U11 – červnový dvojzápas v Ostravě

Hráči opavského HITU mají za sebou nejnáročnější baseballové období, kdy hráli jeden zápas za druhým na baseballových či softballových turnajích. Po vrcholovém třídenním mezinárodním turnaji v Hluboké nad Vltavou je čekal 8. června dvojzápas s ostravskými Arrows.

Opavský tým přijel do Ostravy značně oslaben o stěžejní hráče této kategorie, přesto se tým složený i ze značně mladších hráčů a nováčků ostravských šípů nezalekl. Zápas se odehrával ve velmi přátelském duchu, kdy trenéři obou týmů dbali hlavně na dobrou nadhazovací techniku, pohotové kečrování, silné odpaly a promyšlené zákroky v poli u obou družstev. Je skvělé vidět trenéry protihráčů, když pomáhají dětem z druhého týmu a vychovávají tak mladé sportovce k férovému a přátelskému jednání nejen během hry. Opavští věděli, že je čeká náročné utkání, které bude tentokrát spíš o obraně než útoku. V prvním utkání se opavskému mix týmu podařilo dát Arrows jen jeden bod, ale čím víc směn proběhlo, tím víc byla vidět lepší souhra a druhé utkání už bylo mnohem vyrovnanější a skončilo velmi slušným výsledkem 3:4 pro Ostravany. V roli nadhazovačů se prostřídali Rudolf Mateřanka, Vanda Půdová a Jan Sobotík a tým kečrovsky podrželi Vítek Škývara a Rudolf Mateřanka. Tým kaučoval Zdeněk Mateřanka za pomoci Michala Sobotíka a lavičku měla premiérově na starosti Gabriela Půdová, která si s novou funkcí v týmu bravurně poradila.

Opavský tým nastoupil v Ostravě v sestavě: Blažek Vojtěch, Hrbáč Lukáš, Chovanec Jakub,  Koniorová Viktorie,  Mateřanka Rudolf,  Půda Daniel, Půdová Vanda, Slavíková Elen, Sobotík Jan, Škrobánek Matěj a Škývara Vítek.

You may also like...